چاپ خبر
نمایندگان خوزستان در نشستی خبری مطرح کردند
ریزگردهای خوزستان را مثل دریاچه ارومیه ملی ببینید
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   27 بهمن 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d50562

روز گذشته، اعضای مجمع نمایندگان استان خوزستان در مجلس بعد از پایان جلسه علنی، در نشستی خبری به توضیح مشکلات روزهای اخیر این استان و اقدامات و پیگیری های صورت گرفته پرداختند و گفتند دولت ریزگردهای خوزستان را مثل دریاچه ارومیه ملی ببیند.
۳۵ درصد گرد و غبار منشا درونی دارد
همایون یوسفی با حضور در این نشست، ریشه مشکلات این روزهای استان خوزستان را پدیده گرد و غبار دانست و گفت: «این پدیده از ابتدای دهه ۸۰ بروز پیدا کرده و به علت کم آب شدن خاک موجود در استان و نواحی خارج از کشور توسعه پیدا کرده است.» نماینده مردم اهواز تاکید کرد: «اینکه ریشه بسیاری از مشکلات محیط زیست این منطقه گرد و غبار است و اینکه ادعا شود اتفاقات قابل پیش بینی نیست، اشتباه است. اگر درست پیش بینی و مدیریت شده بود بخش عمده ای از مشکلات به وقوع نمی پیوست.»
وی ادامه داد: «هم اکنون ۷ کانون ریزگرد داخلی در استان خوزستان وجود دارد که حدود ۳۵۰ هزار هکتار را شامل می شود و در صورت کنترل ۴۰ تا ۵۰ درصد شدت گرد و غبار را کاهش خواهد داد، برای کنترل کانون های ریزگرد خارجی اما نیازمند فعال سازی دیپلماسی خارجی هستیم که اگر چاره ای اندیشیده نشود مشکل ریزگردها، مهم ترین مشکل قرن ۲۱ خواهد بود. یوسفی از قطعی برق، آب و مخابرات به فاصله ۱۵ روز در استان خوزستان خبر داد وگفت: «علت اصلی این معضلات ریشه در گرد وغبار دارد، گرد و غباری که طی مدت گذشته روی پست های برق نشست و با رطوبت ایجاد شده رسانا و نهایتا منجر به قطع ایستگاه های برق شد.»
وزارت نیرو مقصر است
محمدجواد کاظم نسب، دیگر نماینده مردم اهواز نیز مشکل کم آبی استان خوزستان را یادآور شد و گفت: «انتقال آب کارون به سایر استان‌ها غیرعاقلانه و بدون مجوز صورت گرفته است، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و سازمان حفاظت محیط زیست نیز مجوز انتقال آب کارون به خصوص در مورد پروژه های کوهرنگ ۱، ۲ و ۳ را نداده بود.» وی مهم‌ترین مسئله برای مدیریت بحران استان خوزستان را کنترل ریزگردها دانست و تصریح کرد: «مهمتر از ریزگردها بی تفاوتی وزارت نیرو و مسئولان اجرایی زیرمجموعه این وزارتخانه در استان خوزستان است که سبب بروز چنین مشکلاتی شده است.»
مدیریت آب مهم ترین چالش کشور است
عباس پاپی زاده، نماینده مردم دزفول نیز از ریزگردها به عنوان پدیده ای نوظهور یاد کرد و گفت: «ریزگردها کل کشور را تحت تاثیر قرار داده هرچند که نقطه شروع آن از استان خوزستان بوده است. از این رو در سطح ملی باید راهکارهایی اتخاذ کرد.» وی افزود: «مدیریت آب و منابع آبی مهم‌ترین چالش بیش از ۲ دهه کشور است، در واقع براساس پیش بینی های صورت گرفته، امکان برداشت آب از ۶۱۰ دشت کشور وجود ندارد، در خوزستان نیز سدهایی با هدف تولید برق، چون سد گتوند احداث شده که متاسفانه موجب شوری آب و تهدید جدی برای محیط زیست این استان شده است.»
خوزستان اولین قربانی پدیده ریزگردها
وی با انتقاد از تکیه مسئولان به گفتاردرمانی برای حل مشکلات خوزستان گفت: «22 استان کشور درگیر ریزگردها شدند که عدم کنترل آن در آینده نزدیک کل کشور را تحت تاثیر قرار داده است، در حقیقت اعلام خطر می‌کنیم که خوزستان اولین قربانی پدیده ریزگردها است.»
عارف به روحانی نامه نوشت
محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی درباره مشکلات خوزستان به حسن روحانی، رئیس‌جمهوری نامه نوشت. عارف طی نامه‌ای از هیات وزیران به ویژه رئیس‌جمهور خواستار اصلاح و بهبود وضع خوزستان با توجه به ریزگردها و گرد و غبار شد. در بخشی از نامه آمده است: «بیش از یک دهه است که گرد و غبار، طوفان و ریزگردها بسیاری از مناطق جنوب و جنوب غربی کشور را در برگرفته و هزاران تن ذرات جامد ریز از بیابان‌های منطقه و شبه جزیره عربی و بخش‌هایی از داخل کشور را حمل و بر گستره وسیعی از استان‌های کشور به ویژه استان خوزستان فرو می‌ریزد. این پدیده در روزهای اخیر به نحوی تشدید شده که علاوه بر ایجاد اشکال در سیستم‌های آب و برق و ...، زندگی مردم در این استان را نیز به شدت مختل کرده است. لذا با توجه به جایگاه ویژه این استان و در مقام قدرشناسی از مردمی که به تعبیر امام راحل دین خود را به اسلام اداء کردند. فراکسیون امید خواستار توجه ویژه هیات وزیران و خصوصا شخص رئیس‌جمهور در اصلاح و بهبود وضع غیرقابل تحمل فعلی است.»