چاپ خبر
قطع برق و آب در خوزستان، زندگی این استان را فلج کرد
هوا نداشت حالا آب و برق هم ندارد
روزنامه سپید   |   اخبار 7   |   24 بهمن 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d50300

سپید: انگار غم مردم این شهرها تمامی ندارد. اولش که جنگ بود. بعد از جنگ هم که ویرانی و محرومیت حالا هم که هرروز گردوغبار است. سال‌هاست که مردم خونگرم جنوب کشورمان با آلودگی شدید هوا دست‌وپنجه نرم می‌کنند. دردشان را به هر شکلی که بتوانند به گوش مردم می رسانند. مسئولان هم تلاش‌هایی می‌کنند اما این مردم هنوز هم مثل قبل با این مشکلات مواجه هستند. حالا در جدیدترین اتفاق اهوازی‌ها روز گذشته یکی از بی‌سابقه‌ترین گردوغبارها را تجربه کردند. رطوبت بالای ۹۵ درصد به همراه توده‌های گرد غبار زندگی در این شهر را فلج کرده است. رسانه‌های محلی در اهواز گزارش داده‌اند که از ساعت ۴ صبح روز گذشته آب و برق ۱۱ شهر استان خوزستان قطع‌شد و درساعت 17 روز گذشته برق کل خوزستان بجز اهواز وصل شد(البته مسئولین گفته اند که برق اهواز تا پایان روز وصل خواهد شد). از مرکز کشور خبر می‌رسد وزیر نیرو برای پیگیری اوضاع به خوزستان سفرکرده است. علاوه بر این تمامی مراکز و ادارات دولتی به همراه دانشگاه‌ها و مدارس تعطیل‌شده و فعالان بخش خصوصی و مغازه‌داران هم خانه‌نشین شده‌اند. خبرگزاری ایسنا در خوزستان، گزارش داده است، عده‌ زیادی از دانش‌آموزان صبح روز گذشته به مدارس مراجعه کردند اما با درب‌های بسته مدارس خود مواجه شدند. فلج شدن زندگی مردم در خوزستان در شرایطی است که استاندار خوزستان صراحتا گفت: «این طوفان بسیار شدید بوده است و هیچ‌وقت این‌ میزان گردوخاک را تجربه نکرده بودیم» غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان ادامه داد: «شب شنبه رطوبت در اهواز به 96 درصد رسید. رطوبت بالا و توام با آلودگی و خاک انباشته‌شده از طوفان و گردوخاک هفتم بهمن بر خطوط انتقال و ایستگاه‌های برق نشست و باعث شد که حالت عایق مانند در خطوط انتقال و ایستگاه‌های برق، ایجاد و این ایستگاه‌ها از مدار خارج شوند.»
به گفته او در 10 سال گذشته در استان مه‌گرفتگی همراه با گردوخاک شدید نداشتیم. مشکلی که امروز به وجود آمد« مه‌گرفتگی و افزایش رطوبت پس از طوفان گردوخاک 8 بهمن بود. این طوفان بسیار شدید بوده است و هیچ‌وقت این‌ میزان گردوخاک را تجربه نکرده بودیم. پس‌ازآن بارندگی بسیار کم بود به‌طوری‌که جهت شست‌وشوی ایستگاه‌ها و خطوط انتقال برق کافی نبود.» همچنین هاشم بالدی، مدیرکل مدیریت بحران خوزستان به ایسنا گفت: «قطعی آب و برق و تلفن در ساعات اولیه روز گذشته 11 شهر خوزستان را به تعطیلی کشاند.» بالدی ادامه داد: «گردوغبار و آلودگی ناشی از طوفان هشتم بهمن‌ماه در استان بر شبکه‌های فوق‌ توزیع و اضطرار انباشته‌شده بود و تاکنون کاملا پاک‌سازی نشده است و با پدیده مه گرفتگی و افزایش رطوبت تا 97 درصد ساعت یک بامداد روز شنبه این ایستگاه‌ها و خطوط از مدار خارج شدند.» به گفته او افزایش رطوبت به همراه گردوغبار حالت عایق مانندی در ایستگاه‌های فوق توزیع و شبکه‌های خطوط انتقال برق ایجاد کرد و از حدود ساعت یک بامداد شنبه ایستگاه‌های فوق توزیع 11 شهرستان اهواز، کارون، باوی، حمیدیه، هویزه، ماهشهر، هندی‌جان، آبادان، خرمشهر، شادگان و دشت آزادگان با شدت گرفتن مه گرفتگی از مدار خارج شدند.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: «از ساعت پنج صبح شنبه تعطیلی مدارس را در این 11 شهرستان در دو نوبت صبح و بعدازظهر و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات و بانک‌ها را اعلام کردیم. متاسفانه زمان قطع برق به علت نبود برق اضطراری در تصفیه‌خانه و مراکز مخابراتی با قطع آب و مخابرات هم در اهواز و برخی شهرستان‌ها مواجه شدیم.» به گفته بالدی تامین برق اضطراری برای تصفیه‌خانه‌های آب اهواز از تعهدات وزارت نیرو است. او به انتقادات نسبت به شست‌وشو نشدن ایستگاه‌ها و خطوط فوق توزیع برق از زمان وقوع طوفان گردوغبار هشتم بهمن‌ماه تاکنون، پاسخ داد: «شست‌وشوی خطوط فوق توزیع به علت ارتفاعی که دارد نیازمند امکانات و تجهیزات ویژه‌ای است. این امکانات در استان وجود دارد اما تعداد آن‌ها کم و برای شست‌وشوی تمام ایستگاه‌ها و خطوط انتقال برق کافی نیست.»
با قطعی برق در اهواز و شهرستان‌های دیگر خوزستان از ساعات اولیه بامداد شنبه و به دنبال آن قطعی آب و مراکز مخابراتی در اکثر این شهرستان‌ها، وزیر نیرو از سوی دولت به‌منظور بررسی این وضعیت به خوزستان اعزام شد. وزیر نیرو در ساعت 12 ظهر وارد خوزستان شد و از ایستگاه‌ها و خطوط فوق توزیع برق بازدید کرد.
اما مشکل مردم خوزستان فقط قطع برق نبود. شهیار میرخشتی، رئیس مرکز اورژانس و فوریت‌های پزشکی خوزستان از مسمومیت ۵ نفر به علت آشامیدن آب آلوده خبر داد.
میرخشتی گفت: در اثر آشامیدن آب آلوده در مزرعه محمدی واقع در جاده سد دز اندیمشک ۵ نفر مسموم شدند. این حادثه در ساعت 14:40 روز جمعه به اورژانس اطلاع‌رسانی شد و مسمومان این حادثه به بیمارستان امام علی اندیمشک منتقل شدند.
همچنین در راستای قطع برق در اهواز و برخی شهرستان‌های استان خوزستان، استاندارد خوزستان گفت: «مقررشده است که برای مناطق حساس نظیر بیمارستان‌ها آب توزیع شود همچنین امکانات توزیع آب هم از شهرستان‌هایی که اکنون دارای آب هستند به اهواز و سایر شهرستان‌های فاقد آب انتقال داده می‌شود تا به توزیع آب در این شهرستان‌ها کمک شود.»
او ادامه داد: «اکنون دولت جهت پیگیری این مسائل و قطعی برق در اهواز و 10 شهرستان دیگر وزیر نیرو را برای بررسی وضعیت به این استان اعزام کرده است. در سفر هفته اخیر معاون اول ریاست جمهوری به خوزستان از آقای جهانگیری درخواست کردیم که مقره‌های برق باید به‌صورت سیلیکون رابر شوند. هرچند این موضوع هزینه نسبتاً بالایی دارد اما باید صورت بگیرد. خوشبختانه این درخواست مورد تاکید آقای جهانگیری قرار گرفت و معاون اول ریاست جمهوری به وزیر نیرو دستور دادند که مقره‌های برق خوزستان باید به‌صورت سیلیکون رابر شود و بدون لحاظ کردن هزینه‌ها و فایده‌های آن باید برای این اقدام برنامه‌ریزی شود.»