چاپ خبر
سهم سلامت و درمان بازهم کم بود
بیماران روانی در فیلم‌های نهمین روز جشنواره فیلم فجر
روزنامه سپید   |   اخبار 16   |   20 بهمن 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d50097

سپید: در نهمین روز از برگزاری جشنواره فیلم فجر سهم سلامت و بهداشت و درمان از آثار به نمایش گذاشته‌شده در این روز در کاخ جشنواره بسیار نامحسوس و کم بود. دراین‌بین تنها می‌توان اشاره‌ای به فیلم«اسرافیل» آیدا پناهنده داشت. در این فیلم مریلا زارعی به بیماری روانی دچار است و بیماری او و عدم آگاهی‌اش به وضعش و آینده زندگی خودش و دخترش باعث می‌شود تا وکالت تام به پسر خود دهد. بازی این نقش توسط این بازیگر یکی از بازی‌های چشم‌گیر و قابل‌توجه در جشنواره فیلم فجر است که از نگاه داوران این رویداد سینمایی دور ماند. البته بیماری روانی این شخصیت به‌عنوان محور داستان «اسرافیل»نیست بلکه باعث تردید در تصمیم‌های دختر مریلا زارعی برای آینده زندگی‌اش می‌شود. مستانه مهاجر، تهیه‌کننده این فیلم ماجرای انتشار خبر حضور فیلمش در جشنواره برلین گفت:« این خبر را ما منتشر نکرده بودیم ولی یک روز این خبر اعلام شد و من مجبور شدم به‌صورت رسمی این خبر را اطلاع‌رسانی کنم تا بتوانیم از حاشیه‌هایی که ممکن بود برای فیلم به وجود بیاید، جلوگیری کنیم.»
آیدا پناهنده، کارگردان «اسرافیل» این فیلم را دوپاره دانست و گفت:« داستان با یک کاراکتر شروع می‌شود بعد به کاراکتر دیگری می‌رسد، ولی فیلم‌های خیلی بزرگی در سینمای جهان ساخته‌شده‌اند که همین چندپارگی دارند و باید منتظر بمانید که این داستان‌ها کجا به یکدیگر می‌رسند و همدیگر را کامل می‌کنند.»
مریلا زارعی، بازیگر نقش مادر روانی گفت: «ما دوست داریم نقطه نظرات را بشنویم و البته کمی ‌مظلوم واقع‌شده‌ایم. من اولین بار وقتی فیلم را می‌بینم تا احساسم را بدانم و نظر بدهم، زمان می‌برد. فیلم را دوست داشتم، حس و حالش را دوست داشتم. زنانگی در فیلم جاری بود که طی فیلم حس می‌کردم دوست داشتم بازیگر فیلم نبودم و بیشتر خودم را در احوال فیلم قرار می‌دادم.»
او افزود: «در انتخاب نقش‌ها، خانواده سخت‌گیری دارم و آن‌ها فیلم را خیلی دوست داشتند. برام جالب شد که فیلم را ببینم. ابعاد کشف‌شده‌ای در فیلم است که با یک‌بار دیدن، نمی‌توان به آن اشاره کرد.»
زارعی اظهار کرد: «یکی از درخشان‌ترین همکاری‌های من بود و تلاش کردم نقش متفاوتی را ایفا کنم.» دیگراثرقابل‌توجه در این روز فیلم «اشنوگل» هادی حاجتنمد و علی سلیمانی سرنسری بود. این فیلم نگاهی به نحوه شهادت شهدای غواص داشت.
علی سلیمانی درباره روند ساخت این فیلم و کارگردانی مشترک با هادی حاجتمند در یک پروژه گفت:« از سال ٩٢ پیگیر ساخت این فیلم بودیم. از آن زمان تحقیقات را شروع کردیم و دراین‌بین با قهرمانی به نام با شهید مصطفی رحمانی آشنا شدیم که شخصیت بسیار عجیبی داشت. به این نتیجه رسیدیم که نمی‌توانیم پرتره‌ای درباره او بسازیم درنتیجه فیلمی ساختیم که زوایای دیگر هم داشته باشد و به شهید هم پرداخته شود. «اشنوگل» اکنون فیلمی قابل‌احترام است که تمام تلاشمان را کردیم تا بهترین‌های خود را در آن ارائه دهیم.»
هادی حاجتمند به‌عنوان دیگر کارگردان «اشنوگل» نیز گفت: «ما در مرحله فیلمنامه هم کار را به‌صورت گروهی انجام دادیم و با علی سلیمانی بازنویسی کردیم. سر آخر به این نتیجه رسیدیم که ابراهیم اصغری فیلمنامه را تکمیل کند و سپس من و سلیمانی باهم بر سر سکانس‌ها نظر نهایی دادیم و به روایت خودمان نوشتیم. این نسخه‌ای هم که الآن می‌بینید کاملاً قابل دفاع است و به خاطر ساخت آن افتخار می‌کنم. معتقدم این تیم اگر به‌اندازه استاندارد پول داشت، قطعاً با یک شاهکار بر روی پرده سینما روبرو می‌شدیم البته اگر مبلغ هم بیشتر می‌شد، باز با همین تیم فیلم را می‌ساختیم.» ماه‌چهره خلیلی نیز بازیگر این فیلم گفت: «از ابتدا نقش پیچیده‌ای برایم بود چون دو دوره‌ زمانی داشت و بااین‌وجود این کاراکتر بیماری روانی هم دارد. برای رسیدن به نقش فیلم‌های مستند زیادی دیدم و تحقیق زیادی کردم. امیدوارم نقش به‌خوبی از آب درآمده باشد، چون کار خیلی سخت بود.»
فروغ شراهی