چاپ خبر
جنگ توییتری ترامپ علیه ایران
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   16 بهمن 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d49787

رئیس‌جمهور جدید آمریکا ایران را به «بازی با آتش» و «قدردان نبودن در قبال اوباما» متهم کرد
دونالد ترامپ، همچنان در شبکه‌های اجتماعی فعال است و با پیام‌های توئیتری خود به مخالفانش حمله می‌کند. پس از هیلاری کلینتون، سازمان سیا، روزنامه‌ها و رسانه‌های بزرگ آمریکا و مهاجران، حالا او ایران را هدف جنگ توئیتری خود قرار داده است. رئیس‌جمهور جدید آمریکا دیروز در جدیدترین پیام توئیتری خود علیه ایران نوشت: «ایران در حال بازی کردن با آتش است. ایرانی‌ها از مهربانی‌هایی که رئیس‌جمهور اوباما در قبال آنها داشت، قدردانی نمی‌کنند. اما من چنین نیستم!» ترامپ در پیام روز پنج‌شنبه خود هم نوشته بود: «ایران در لبه پرتگاه و در آستانه فروپاشی بود که ایالات متحده آمد و با توافق هسته‌ای جان تازه‌ای به این کشور داد؛ 150 میلیارد دلار.»این اظهارات با واکنش بن رودز، معاون مشاور امنیت‌ملی در دولت اوباما، مواجه شد که در توییتر خود نوشت: «آنچه ترامپ ادعا کرده، غلط است.» خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در گزارشی نوشت: «میزان دارایی‌های آزادشده ایران پس از توافق هسته‌ای حدود 100 میلیارد دلار تخمین زده شده است. این مبلغ پول‌های بلوکه شده ایران بوده و آمریکا هیچ پولی به ایران نداده است.» ترامپ در توئیت دیگری نوشت: «ایران در حال اشغال عراق است!» وی مدعی شد: «ایران به سرعت در حال اشغال بخش‌های بیشتری از عراق است؛ آن هم پس از آنکه آمریکا آنجا سه هزار میلیارد دلار هدر داده است. واضح است که این ماجرا به گذشته بازمی‌گردد.»
همه گزینه‌ها روی میز است
این ادعای ترامپ در روزی مطرح شد که کاخ‌سفید آزمایش بالستیک موشکی اخیر ایران را محکوم کرد و در این خصوص هشدار داد. البته کاخ سفید در خصوص اقدام‌هایی که قصد دارد در قبال ایران به اجرا گذارد، توضیحی نداد. ترامپ هم در پاسخ به سوالی دراین‌باره که «آیا در واکنش به آزمایش موشکی اخیر ایران گزینه‌های نظامی را نیز مدنظر قرار می‌دهد؟»، گفت که در مورد ایران هیچ گزینه‌ای از روی میز کنار گذاشته نشده است. مایکل فلین، مشاور امنیت ملی آمریکا هم، با انتقاد از آزمایش جدید موشکی ایران اعلام کرد که ما رسما به ایران هشدار می‌دهیم. به گزارش خبرگزاری فرانسه، فلین مدعی شد که «اقدام ایران مبنی بر آزمایش موشکی، آنچه را که همیشه درمورد رفتار بی‌ثبات کننده این کشور در خاورمیانه آشکار بوده است، تقویت می‌کند.»
افزایش تحریم‌ها؟
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داد: «رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد چندین نهاد ایرانی را به بهانه آنچه وی فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران می‌خواند، تحریم کند. ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در واکنش به آزمایش موشکی اخیر جمهوری اسلامی تحریم بیش از 20 شرکت یا سازمان ایرانی را در دستور کار دارد. این تحریم‌ها چند شرکت، نهاد نظامی و شهروند ایرانی را به اتهام حمایت از تروریسم و فعالیت در برنامه موشکی این کشور هدف قرار خواهد داد.» به گفته این منابع آگاه، تحریم‌ها به گونه‌ای خواهد بود که توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 که در ژوئیه 2015 میان این کشورها حاصل شد، نقض نشود. کاخ سفید واکنشی به این خبر نشان نداده است. از سوی دیگر، باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا و ۲۱ سناتور جمهوری‌خواه و دموکرات روز پنجشنبه در نامه‌ای به دونالد ترامپ خواهان تشدید تحریم‌های ایران شدند. در این نامه آمده است:«مقامات ایران باید فشار کافی احساس کنند تا به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده خود و ادامه آزمایش موشک‌های بالستیک خاتمه بدهند.» این سناتورها خواهان اجرای کامل تحریم‌های فعلی و نیز وضع تحریم‌های جدید درخصوص برنامه موشکی ایران شده‌اند. پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، نیز گفت که از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران حمایت می‌کند و آمریکا باید از آرامش بخشیدن به ایران دست بردارد.
واکنش ایران
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در واکنش به این حملات توییتری با انتشار پیامی در صفحه توییتر خود نوشت:‌ «ایران به تهدیدات وقعی نمی‌نهد چون ما به مردم خود برای امنیت کشور اتکا داریم؛ ما هرگز جنگی را آغاز نمی‌کنیم؛ اما تنها می‌توانیم به ابزارهای دفاعی خود تکیه کنیم.» وی همچنین در پیامی دیگر نوشت: «ما هیچگاه از سلاح‌های خود علیه دیگری جز در دفاع مشروع استفاده نخواهیم کرد، ببینیم آیا کسانی که (از توانمندی موشکی ما) شکایت می‌کنند، حاضرند همین حرف را تکرار کنند؟» بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، هم در واکنش به تهدیدهای تازه آمریکا گفت: «این سخنان حاوی ادعاهای بی‌پایه، تکراری و تحریک‌آمیز است و در حالی بیان می‌شود که تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با گروه‌های تروریستی در منطقه خاورمیانه بر کسی پوشیده نیست؛ گروه‌هایی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم مورد حمایت‌های مالی، لجستیکی و اطلاعاتی آمریکا و شرکایش قرار دارند.» قاسمی همچنین از مخالفت با حضور تیم ملی کشتی آزاد آمریکا در رقابت‌های جام جهانی کشتی در ایران خبر داد و گفت: «همانطور که قبلا اعلام کرده‌ایم این موضوع به کمیته ویژه ارجاع شد و پس از بررسی‌های بسیار با حضور تیم ملی کشتی امریکا در ایران مخالفت شد.»
به نفع داعش
سیدحسین موسویان، معاون پیشین سیاست خارجی دبیرخانه شورای‌عالی امنیت ملی ایران، هم در مقاله‌ای در روزنامه هافینگتون‌پست نوشت: «ترامپ در دوران مبارزات انتخاباتی، مبارزه با داعش را اولویت سیاست خارجی خود اعلام کرد، اما اولین اقداماتش بعد از آغاز ریاست جمهوری، نشان می‌دهد که او موجب تشدید تهدید تروریسم خواهد شد، نه تضعیف آن. شیوه‌ای که ترامپ در پیش گرفته موجب خواهد شد یک فرصت طلایی برای بهبود روابط با روسیه، حل بحران سوریه و نابودی داعش را از دست دهد.» او افزود: «ترامپ به جای اتخاذ یک استراتژی هوشمندانه، کار خود را با صدور یک فرمان اجرایی سوپر افراطی در منع موقت ورود مسلمان هفت کشور آغاز کرد. این فرمان نه‌تنها خلاف قوانین آمریکاست بلکه موجب متلاشی شدن زندگی و روابط خانوادگی افراد بی‌شماری در جهان خواهد شد.»