چاپ خبر
آذرنگ چشم‌های یک نابینا را بوسید
روزنامه سپید   |   اخبار 16   |   09 بهمن 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d49395

در گردهمایی نابینایان و ناشنوایان در سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر حمیدرضا آذرنگ بازیگر تئاتر و سینما به نیابت از جامعه ایرانی بر چشم‌های یک نابینا بوسه زد. در عصر روز ۶ بهمن‌ماه از ششمین روز سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، محوطه تئاتر شهر شاهد گردهمایی نابینایان و ناشنوایان، با حضور مهدی شفیعی، مدیرکل هنرهای نمایشی، سعید اسدی دبیر جشنواره، فریدون خلیلی مدیر کانون ناشنوایان، علی‌اکبر جمالی مدیر انجمن نابینایان و جمعی از نابینایان و ناشنوایان کشور بود.
در ابتدای این گردهمایی، دبیر سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر با اشاره به اهمیت این گردهمایی، گفت: «پروردگار به همه ما انسان‌ها توانایی بخشیده‌ که در زندگی به سمت شکوفایی و کمال حرکت کنیم. اکنون مقابل یکی از مهم‌ترین مجموعه‌های هنری ایران و در جایگاهی که مردم زیادی ما را می‌بینند، کنار صفای وجود نابینایان و ناشنوایان گرامی لحظاتی را می‌گذرانیم که برای من افتخار بزرگی است.» او، ادامه داد: «مسئولیت اجتماعی حکم می‌کند هر گروهی از جامعه از هنرمند گرفته تا ورزشکار با ابزارهای اطلاع‌رسانی که در دست دارد، به آگاهی‌بخشی جامعه کمک کند.»
او گفت: «جامعه نابینایان و ناشنوایان به‌عنوان شهروندان معمولی جامعه جایگاه اجتماعی متعارفی دارند و می‌توانند همچون باقی افراد جامعه در عرصه تئاتر فعال باشند.» در ادامه، علی‌اکبر جمالی مدیرعامل انجمن نابینایان، گفت: «جشنواره تئاتر فجر این فرصت را برای هنرمندان نابینا فراهم کرده‌ است که توانمندی‌هایشان را به جامعه معرفی کنند.» او ادامه داد: «نگرش جامعه نسبت به نابینایان و ناشنوایان و افراد جامعه به توانمندی این قشر آگاهانه نیست، درحالی‌که حمایت جوامع هنری می‌تواند این افراد را به جامعه معرفی کند. مردم و مسئولان به‌واسطه هنرمندان قطعاً این قشر را بهتر از قبل مورد رصد قرار می‌دهند.» او افزود: «معمولاً افراد نابینا و ناشنوای جامعه‌ هنری کمتر دیده می‌شوند، جشنواره تئاتر فجر این فرصت را ایجاد کرده که این هنرمندان توانایی خود را برای جامعه بروز دهند.»
در بخشی از گردهمایی، حمیدرضا آذرنگ و سعید اسدی با اهدای یک لوح به مدیر انجمن نابینایان به نیابت از جامعه نابینای کشور تقدیم کردند.
این بازیگر تئاتر و سینما ادامه داد: «من یکی از تمرین‌هایی که به بچه‌های کلاسم می‌دهم، تمرین ندیدن است، از آن‌ها می‌خواهم چشمان خود را ببندند و به رفتارها و حرکات مختلفی که در زندگی روزمره‌ انجام می‌دهند، بپردازند. حین این تمرینات به این نتیجه رسیدم که ما انسان‌ها قدر نعمت دیدن و شنیدن را نمی‌دانیم.» حمیدرضا آذرنگ پس از پایان حرف‌هایش از علی‌اکبر جمالی اجازه گرفت به نیابت از جامعه ایرانی بر چشم‌های او بوسه بزند. در ادامه، فریدون خلیلی مدیر کانون ناشنوایان ایران، گفت: «خوشحالم که برای ناشنوایان در این رویداد هنری سهم کوچکی قائل شده‌اند.اگرچه ناشنوایان نمی‌شنوند و نمی‌توانند صحبت کنند، اما از توانایی و استعدادهای زیادی برخوردار هستند و در هر زمینه‌ای می‌توانند مثل افراد شنوا رقابت کنند. به‌ویژه درزمینه هنر مثل فیلم، تئاتر، نقاشی و ورزش.»
مدیرکل هنرهای نمایشی ایران با اشاره به پیشنهاد مدیر کانون ناشنوایان گفت:«ما سعی می‌کنیم ازاین‌پس نمایش‌ها را با ترجمه برای ناشنوایان به صحنه ببریم.»
مهر