چاپ خبر
بحرانی که دولت و ملت ژاپن را درگیرکرده است
خـودکشـی بـا کـار!
روزنامه سپید   |   اخبار 14   |   05 بهمن 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d49177

سپید: رواج خودکشی ناشی از فشار اضافه‌کاری در بین کارگران ژاپنی دولت ژاپن را مجبور به اعمال تغییرات اساسی در فرهنگ کار ژاپنی کرده است. این دولت تلاش می‌کند تا برای جلوگیری از مرگ و میر‌های رو به افزایش ناشی از کار بیش از حد ساعات اضافه‌کاری کارمندان را کاهش دهد. در ژاپن پدیده مرگ ناشی از کار بیش‌ازحد را کاروشی (Karoshi) می‌نامند و حدود یک‌پنجم از نیروی کار در ژاپن بیش از ۸۰ ساعت در ماه اضافه کاری می‌کنند.
شینزو آبه نخست وزیر ژاپن درصدد تعیین یک حد نصاب بر ساعات اضافه‌کاری برای هر کارمند و ایجاد یک طرح دولتی به نام «پاداش جمعه» است که در ماه فوریه راه‌اندازی خواهد شد. کمپینی که به رهبری اتحادیه کسب و کار ژاپن راه‌اندازی شد طبق طرح جدید به کارگران اجازه می‌دهد که محل کار خود را در آخرین جمعه هر ماه زودتر از موعد ترک کنند. اما منتقدان می‌گویند که این طرح کارگران را به اندازه کافی به تلاش برای دستیابی به یک فرهنگ کاری متعادل تشویق نخواهد کرد.
به گفته یوشیهیدی سوگا، سخنگوی دولت ژاپن مستلزم است که به هنجار ساعات طولانی اضافه‌کاری پایان دهد تا مردم بتوانند زندگی خود را تعادل ببخشند و به تربیت فرزندان خود و سالمندان بپردازند.
وزارت کار ژاپن شرکت میتسوبیشی را که یکی از بزرگترین کمپانی‌های ژاپنی است به اتهام وادارکردن یک کارگر ۳۱ ساله به اضافه کاری بیش از حد تحت پیگرد قانونی قرار داده است.
تاداشی ایشی، رییس شرکت تبلیغاتی غول‌پیکر دنتسو اواخر سال گذشته بعد از این‌که دولت او را به مرگ یکی از کارکنان این شرکت متهم کرد از سمت خود استعفا کرد.
این کارمند زن جوان ۲۴ ساله‌ای به نام ماتسوری تاکاهاشی بود که دسامبر ۲۰۱۵ به دلیل اضافه کاری بیش از حد فوت کرد. تاداشی ایشی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «من مسئولیت کامل این حادثه را به عهده می‌گیرم و در جلسه هیئت مدیره ماه ژانویه نیز استعفای خود را اعلام می‌دارم.» خانم تاکاهاشی در ماه آوریل ۲۰۱۵ به استخدام دنتسو درآمد، اما حجم کاری او به سرعت و در ماه اکتبر همان سال افزایش یافت به‌طوری‌که او تا ساعت ۵ صبح در شرکت می‌ماند. بر اساس گزارش واشنگتن پست بعضی از شرکت‌ها مانند شرکت بیمه پست ژاپن برای مقابله با پدیده کاروشی چراغ‌ها را در شب خاموش می‌کند تا کارگران را به ترک محل کار خود تشویق کنند.
منبع: Independent
ترجمه: محمد کیوان