چاپ خبر
استقبال ایران از ورود گروه‌های جدید سوری به مذاکرات
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   05 بهمن 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d49133

حسین جابری‌انصاری، معاون عربی‌ آفریقای وزارت امور خارجه، دیروز طی سخنانی در کنفرانس مذاکره برای حل بحران شوریه که در آستانه، پایتخت قزاقستان، آغاز شد؛ مواضع ایران را اعلام کرد و گفت: «امروز در آستانه گردهم آمده‌ایم تا با بازبینی تلاش‌هایمان برای صلح و ترمیم نقایص روندهای گذشته، در چارچوب ابتکاری سه‌جانبه با مشارکت روسیه، ترکیه و ایران، به گفتگو میان دولت سوریه و گروه‌های مسلح معارض سوری که به روند این مذاکرات پیوسته‌اند، برای نیل به راه‌حل سیاسی کمک کنیم. برای تحقق این هدف، ضروری است نقشه راه روشنی داشته باشیم. در این جهت پیشنهاد مشخص ما این است که تمام شرکت‌کنندگان در این گفت‌وگوها اقدامات خشونت‌بار را طرد و با تثبیت آتش‌بس و ترک انواع مخاصمات به این روند کمک کنند. ما باید از پیوستن گروه‌هایی که در نشست حضور ندارند؛ به این فرآیند، به شرط التزام ایشان به اصل عدم خشونت، استقبال کنیم.» وی افزود: «جامعه بین‌الملل باید به تلاش‌ها برای مهار انتقال غیرقانونی سلاح، کمک‌های مالی و جنگجو به داخل سوریه که به گروه‌های تروریست امکان می‌دهد مردم سوریه را سرکوب و زنجیره‌هایی از برخوردهای مسلحانه را در گوشه و کنار سوریه آغاز کنند، بپیوندد. یک سازوکار موثر برای آتش‌بس باید وجود داشته باشد و توسط ابتکار سه‌جانبه آستانه مستحکم شود تا آتش‌بسِ غیرقابل بازگشت و ترک مخاصمه تضمین شود.»
داعش و النصره جزء مذاکره نیستند
بشار الجعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل و رئیس هیئت دولت در مذاکرات آستانه، نیز در سخنانی در آغاز این نشست گفت: «مذاکرات آستانه نتیجه تلاش‌های دوستان از جمله روس‌ها و ایرانی‌ها و با هدف برقراری آتش‌بس سرتاسری در سوریه است. البته این آتش‌بس، گروه‌های تروریستی «داعش» و «جبهه النصره» و همچنین گروه‌هایی که با امضای این توافق اولیه موافقت نکرده‌اند را شامل نخواهد شد.» وی تاکید کرد: «مذاکرات آستانه باید کاملا سوری– سوری باشد.» وی همچنین یادآور شد که مبارزه با تروریسم مستلزم بسته شدن مرزهای مشترک با ترکیه است و با وجود آتش‌بس، بین گروه‌های امضاکننده این توافق و گروه‌های متمایل به آشتی و مشارکت در فرایند سیاسی، اختلاف‌نظر وجود دارد و ما امیدواریم تلاش‌ها برای مبارزه با تروریسم یکپارچه شود.
اتهام‌زنی مخالفان سوری به ایران
دراین‌حال، هیئت مخالفان سوری در مذاکرات آستانه تاکید کرد که تمرکز اصلی این دور از مذاکرات بر برقراری آتش‌بس و امور انسانی و همچنین رساندن کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان است. محمد علوش، سرپرست هیئت مخالفان دولت سوریه در مذاکرات آستانه، با تاکید بر موضوع این نشست ایران و نظام سوریه را متهم کرد که قصد دارند مانع از پیشرفت مذاکرات شوند. هیئت نظامی معارضان سوری از ۱۴ عضو مهم گروه‌های مسلح و نماینده ستاد فرماندهی جبهه جنوبی «ارتش آزاد سوریه» تشکیل شده است. در راس این گروه نیز محمد علوش، سرکرده گروه تندروی «جیش‌الاسلام»، به‌عنوان بزرگترین گروه مسلح قرار دارد.