چاپ خبر
واکنش نمایندگان مجلس ایران به نطق تحلیف ترامپ
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   03 بهمن 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d49026

دونالد ترامپ شنبه‌شب و با ادای سوگند در مراسم تحلیف، رسما سکان ریاست‌جمهوری آمریکا را در دست گرفت. وی در بخشی از نخستین نطق خود به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا در مراسم تحلیف درباره تقویت ائتلاف‌های قدیمی، تشکیل ائتلاف‌های جدید و اتحاد جهان متمدن علیه تروریسم افراطی اسلامی برای محو این پدیده از روی کره زمین اظهاراتی مطرح کرد که این اظهارات با واکنش نمایندگان مجلس ایران مواجه شد. به گزارش خبرگزاری ایسنا، چند نماینده مجلس در گفت‌وگوهای جداگانه‌ای ارزیابی خود را از سیاست‌خارجی آمریکا در دوران ترامپ ارائه کردند:
شهروز برزگر: باید منتظر سیاست‌های عملیاتی ترامپ برای مبارزه با تروریسم در منطقه باشیم تا مشخص شود که هنوز ترامپ در حد شعار حرف می‌زند یا اینکه می‌خواهد به صورت واقعی با تروریسم مبارزه کند. ترامپ در زمان تبلیغات انتخاباتی حرف‌هایی از این دست مطرح کرد که آمریکا، داعش و طالبان را به وجود آورده و تنها هزینه‌هایی را بر گردن آمریکا انداخته است. آقای ترامپ با این پیش زمینه بعد از مراسم تحلیف حرف‌هایی درباره مبارزه با تروریسم زد که باید منتظر تبدیل شدن آن به عمل باشیم.
علی نجفی خوشرودی: سخنرانی ترامپ به‌عنوان اولین نطق رئیس‌جمهور جدید آمریکا در این خصوص هم بیشتر شبیه سخنرانی‌های انتخاباتی بود. تا ماه مارس، گروه انتقالی در این کشور برنامه های مختلف که از دولت قبل باقیمانده را ارزیابی خواهد کرد و بعد از آن می‌توان درخصوص سیاست‌های ترامپ اظهار نظر کرد اما به طورکلی مبانی سیاست‌خارجی آمریکا تا حدودی ثابت است و هرگونه تغییرات جدی و محسوس با توجه به نوع شعارهای انتخاباتی ترامپ در آینده قابل ارزیابی خواهد بود.
ژرژیک آبرامیان: پدیده ترامپ یک موضوع تبلیغاتی است و ریاست‌جمهوری او تغییری در سیاست‌های کلان آمریکا ایجاد نخواهد کرد. سیستم آمریکا همچون قطار عظیمی می‌ماند که بر روی یک ریل حرکت می‌کند این لوکوموتیو می‌تواند تند یا کند حرکت کند، ولی پیچیدن به چپ و راست بسیار سخت یا حتی غیرممکن است.
محمد کاظمی: سیاست‌های آمریکا در قبال تروریسم با روی کار آمدن رئیس‌جمهور جدید تغییری نخواهد کرد. مبارزه با تروریسم در کلام ترامپ تنها یک شعار است؛ به‌ویژه اینکه حزب جمهوریخواه عناد به دشمنی بیشتر با جریان حاکم بر کشورمان نسبت به دموکرات‌ها دارد. سیاست‌های دولت آمریکا از پیش برنامه‌ریزی شده و با تغییر مهره‌ها تغییری نخواهد کرد و بر همین اساس سیاست آنها در مقابل تروریسم نیز به قوت خود باقی خواهد بود.
سید هادی بهادری: نمی‌توانیم به ترامپ یا تئوریسین‌های غربی بگوییم فرهنگ‌تان را اشاعه ندهید بلکه باید از فرهنگ، ذخائر و دارایی‌های فرهنگی خودمان به نحوی صیانت کنیم تا در جنگ فرهنگی با غرب شکست نخوریم. ادبیات حاکم بر نظام سرمایه‌داری غرب همین ادبیاتی است که در کلام ترامپ شنیده شد. کشورهای اسلامی و کشورهای مستقل باید از هر نوع سیاستی که به دست کشورهای استکباری گزک دهد، اجتناب کنند. آرام کردن و برقراری صلح در کشورهای آشوب‌زده باید همچنان به‌عنوان استراتژی اصلی جمهوری اسلامی ایران در دستور کار قرار داشته باشد.