روزنامه سپید | اخبار 6 | 03 بهمن 1395 | لینک خبر:
sepidonline.ir/d48992
سپید: معاون بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بیشترین میزان نمک مصرفی مردم از نان است، گفت: «نمک از عوامل پرخطر برای ابتلا به بیماریهای غیر واگیر است. بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی هر فرد روزانه نباید بیش از5 گرم نمک مصرف کند؛ اما ایرانیان روزانه 12 گرم نمک مصرف میکنند.»
علیاکبر سیاری در اولین همایش نان در فرهنگسرای بهمن افزود: «40 تا 50 درصد انرژی مورد نیاز مردم نیز از نان تامین میشود. نان سنگک در 99 درصد موارد، میزان نمک زیر یک درصد دارد و از نظر نمک در حد استاندارد است اما 76 درصد نانهای بربری بیش از استاندارد نمک دارند. 74 درصد نانهای لواش و 59 درصد نانهای تافتون نیز بیش از یک درصد نمک دارند.»
او گفت: «در ایران 9 میلیون نفر فشار خون بالا دارند که ریشه در نمک دارد. نمک همچنین عامل مهم سرطان, پوکی استخوان, چاقی و بیماریهای دیگر است.»
معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه نباید سبوس آرد حذف شود، گفت: «سبوس آرد بخشی از آهن، کلسیم، منیزیم و روی بدن را تامین میکند.»
سیاری ادامه داد: «از سال 76 غنیسازی آرد با آهن و اسیدفولیک در کشور شروع شد و هر چهار نان کشور از آرد غنیشده استفاده میکنند و با این کار کمبود آهن در زنان باردار ایران به 14 درصد کاهش یافته است.این میزان در آمریکا 17 درصد، در فرانسه 15درصد و در ترکیه 30 درصد است.»
درحالیکه اصناف نانوایی استفاده از جوهر قند در نان را تکذیب کردهاند معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: «یکی از خطرات در پخت نان استفاده از جوهر قند است. جوهر قند باعث دیابت و سرطان میشود و مصرف آن در نانوایی ممنوع است.»
به گفته او کنجدی که در نان استفاده میشود نیز نباید آلوده به قارچ و سم افلاتوکسین باشد.