روزنامه سپید | اخبار 13 | 29 دی 1395 | لینک خبر:
sepidonline.ir/d48882
با افزایش رشد چاقی در جهان، محققان به دنبال یافتن راهکارهایی برای مبارزه با این مشکل هستند. یکی از این راهکارها کار روی جوانههای چشایی است. در این مطالعه به بررسی ارتباط حس چشایی نسبت به چربی با ابتلا به چاقی و اضافه وزن پرداخته شده است.
پژوهشگران مرکز علوم حسی دیکین در مطالعهای که به صورت آنلاین در مجله چاقی منتشر شد، ادعا کردند تمرین دادن جوانههای چشایی جهت حساستر شدن به طعم چربی میتواند افراد را از مصرف غذاهای پرچرب بازدارد. این مطالعه بر اساس مطالعات قبلیای شکل گرفت که نشان داده بودند افرادی که نسبت به طعم چربی حساستر هستند کمتر چربی میخورند یا افراد چاق یا دارای اضافه وزن دچار اختلال در پاسخ چشایی به چربیها هستند، در نتیجه آن مقادیر زیادی چربی مصرف میکنند.
در این مطالعه 53 فرد با اضافه وزن یا چاق برای مدت 6 هفته به طور تصادفی در یکی از دو گروه رژیم قرار گرفتند: رژیم کمچرب (کمتر از 25 درصد کالری روزانه از چربی) یا رژیم با حجم کنترل شده (33 درصد کالری دریافتی روزانه از چربی و کاهش انرژی دریافتی روزانه به میزان 25 درصد). محققان قبل و بعد از هر رژیم، آستانه چشایی افراد را برای چربی، درک میزان چربی موجود در غذا و ترجیح معمول آنها را برای مصرف غذاهای پرچرب یا کمچرب بررسی کردند.
نتایج این مطالعه نشان داد افراد هردو گروه کاهش معناداری را در آستانه چشایی چربی داشتند – یا در واقع همان افزایش حساسیت چشایی نسبت به چربی - که البته در گروه رژیم غذایی کمچرب کاهش بیشتری دیده شد. همچنین توانایی درک غلظتهای متفاوت چربی فقط در افراد گروه رژیم غذایی کم چرب افزایش پیدا کرد. بر اساس نتایج این مطالعه میتوان از رژیم غذایی جهت افزایش حساسیت جوانههای چشایی نسبت به چربی استفاده کرد، در واقع میتواند به عنوان ابزاری جهت مبارزه با اضافه وزن و چاقی بکار برده شود.
بر اساس نتایج این مطالعه میتوان توصیه کرد که افراد با داشتن رژیم غذایی کمچرب میتوانند حساسیت چشایی خود را نسبت به چربی افزایش دهند که این امر نه تنها باعث کاهش مصرف چربی و در نتیجه کاهش وزن در افراد چاق و دارای اضافهوزن میشود بلکه در وهله اول باعث جلوگیری از افزایش وزن نیز میشودد. منبع: Your Doctor