چاپ خبر
آغاز آزمون بالینی رابط مغز و کامپیوتر در بیماران ALS
روزنامه سپید   |   اخبار 11   |   27 دی 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d48743

پژوهشگران دانشگاه اوساکا آزمون بالینی را روی رابط مغز و کامپیوتر برای کمک به بیماران ALS آغاز کردند. قرار است این رابط‌ها به بیماران کمک کند تا با مغز خود محیط اطراف را کنترل کنند.
محققان ژاپنی موفق به ساخت رابطی شدند که می‌تواند امواج مغز را بخواند و آن را به یک بازوی روباتیک انتقال دهد. این گروه این رابط را در بیمارستانی آزمایش کرده و آنها را درون مغز بیمار جاگذاری کردند. قرار است این فناوری برای درمان بیماران مبتلا به ALS استفاده شود.
این اولین باری است که دانشمندان برای درمان بیمار مبتلا به ALS از این فناوری استفاده می‌کنند. آزمون‌های عملی روی بیماران ALS نیز از ابتدای سال 2017 آغاز می‌شود.
با پیشرفت بیماری، بیماران مبتلا به ALS قادر به تحرک و تنفس نخواهند بود. این بیماری بدون علاج بوده و در حدود 10 هزار نفر در ژاپن به این بیماری مبتلا هستند.
این فناوری بدون سیم در واقع یک نوع رابط بوده که میان مغز بیمار و تجهیزات اطراف ارتباط برقرار می‌کند. با این کار فقط با اندیشیدن به عملکرد دستگاه می‌تواند آن را تحت کنترل داشته باشد. در آزمون بالینی که انجام شده، محققان جمجمه بیمار را برداشته و 100 الکترود درون آن قرار دادند الکترودهایی که یک میلی‌متر قطر دارند. این الکترودها سطح مغز را رصد می‌کنند. به این الکترودها یک قطعه الکترونیکی بی‌سیم نیز متصل است. این قطعه اطلاعات و پیام‌های مغز را دریافت کرده و آن را به بیرون منتقل می‌کند. یک کامپیوتر در بیرون این اطلاعات را دریافت و به دستگاه مورد نظر انتقال می‌دهد. این آزمون بالینی یک سال طول خواهد کشید و در صورت تمایل داوطلبان می‌توان آن را ادامه داد. این بیماران قرار است بعد از جراحی مورد آزمایش قرار گیرند، قرار است آنها لامپ‌ها را با فکرشان خاموش و روشن کرده و بازوهای روباتیک را حرکت دهند.
در این روش، الکترودها روی مغز بیمار قرار می‌گیرند و مستقیم به مغز متصل می‌شوند و سیگنال‌ها را به کامپیوتر ارسال می‌کنند. جاگذاری الکترودها روی مغز خیلی با دقت انجام می‌شود. منبع: NBIC