چاپ خبر
بیانیه کنسرسیوم دیالیز ایران
در طرح واگذاری بخش‌های دیالیز دولتی به بخش خصوصی تخلف شد
روزنامه سپید   |   اخبار 4   |   15 دی 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d48697

       سپید: کنسرسیوم دیالیز ایران در پی واگذاری بخش‌های دیالیز دولتی کشور به بخش خصوصی با صدور بیانه‌ای مخالفت خود را با اقدام وزارت بهداشت اعلام کرد. در متن این بیانیه آمده است:
       «متاسفانه با وجود هشدارهای نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، متخصصان انجمن نفرولوژی کشور و نهادهای نظارتی در خصوص ایرادات جدی علمی، قانونی و اجرایی در طرح «واگذاری بخش‌های دیالیز دولتی کشور به بخش خصوصی»، شاهد این بودیم که روز یکشنبه، ۱۲ دی ۱۳۹۵، قرارداد واگذاری ۴۷۳ بخش دیالیز دولتی بین ۵۰ دانشگاه علوم پزشکی کل کشور و ۵ شرکت خصوصی منعقد شد.

       با تغییرات غیرقانونی که در قرارداد نهایی میان دانشگاه‌ها و برندگان مناقصه رخ داده است، این بیم وجود دارد که واردات بی‌رویه ملزومات دیالیز آغاز شود و تمام زیرساخت تولید این ملزومات در کشور را نابود سازد. تخلف اساسی صورت گرفته در این طرح به شرح زیر است:
       جدول مهم ۴-۳ (صفحه ۳۲) در قرارداد امضا شده میان دانشگاه‌ها و بخش خصوصی با آنچه در اسناد رسمی مناقصه ذکر شده است، مغایرت دارد. توضیح آنکه در اسناد مناقصه، عبارت «صدور مجوز واردات» در تامین لوازم مصرفی دیالیز برای شرکت‌ها وجود نداشت ولی با کمال تعجب و برخلاف قوانین رایج کشور، در قرارداد نهایی امضا شده بین دانشگاه‌ها و بخش خصوصی این بند اضافه شده است.

       به این ترتیب، علاوه بر اقدام غیرقانونی در تغییر محتوای این مناقصه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تضمین صدور مجوز واردات برای این شرکت‌ها، عملاً راه را برای واردات گسترده ملزومات دیالیز هموار کرده است. حال آنکه کشور در زمینه تولید باکیفیت این ملزومات خودکفا شده است.

       هم‌اکنون تمامی ملزومات مصرفی دیالیز در کشور تولید می‌شود و کشور از واردات این کالاها بی‌نیاز است. از آبان ۱۳۹۳ با افتتاح خط دوم تولید صافی دیالیز در این مجموعه که به اذعان دکتر رسول دیناروند، معاونت محترم وزیر بهداشت، کشور را در این حوزه به خودکفایی رساند، صادرات این محصول نیز آغاز شده است. به گواهی اداره کل تجهیزات پزشکی، ملزومات مصرفی دیالیز دارای استانداردهای بین‌المللی (ISO 13485 و CE) هستند و تحت لیسانس کشور آلمان تولید می‌شوند.

       مایه نگرانی و تاسف است که سالی را که با شعار اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخلی آغاز شد، با نابودی صنعت تولید ملزومات دیالیز کشور و مجوزهای واردات به پایان می‌برند.