چاپ خبر
جلوگیری از کم خونی فقر آهن
روزنامه سپید   |   اخبار 11   |   12 دی 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d48429

       بیشتر افراد آهن روزانه را با در پیش گرفتن یک رژیم غذایی مناسب و کافی تامین می کنند. اما وقتی که رژیم غذایی به تنهایی نتواند سطح آهن بدن را به حد طبیعی برساند ،مکمل های آهن جایگزین های خوبی به حساب می آیند.

       غذاهای سرشار از آهن نظیر گوشت قرمز ، ماهی ، مرغ ، جگر ،زرده تخم مرغ ، میوه های خشک(برگه زرد آلو ، الو و کشمش ، توت خشک ،انجیر خشک ،خرما)، عدس و لوبیا ، سبزی های برگ سبز مثل اسفناج و بروکلی، برگ چغندر وبرگهای تیره رنگ کاهو ، سویا یا غلات صبحانه که با آهن غنی شده اند منابع خوبی از آهن هستند. مطمئن شوید که به اندازه کافی فولیک اسید و ویتامین 12Bدر رژیم غذایی شما موجود است. ویتامین Cبه جذب بیشتر آهن از وعده غذایی کمک می کند. مصرف سبزی ها مثل گوجه فرنگی ،فلفل سبز ، کلم ،گل کلم ،وبروکلی ، کاهو ،جعفری و سبزی خوردن همراه با غذا جذب آهن وعده غذایی را دوبرابر می کند. مصرف میوه پس از غذا هم برای جذب آهن غذا سودمند است. تمام میوه ها بخصوص مرکبات (پرتقال ، لیمو،نارنگی ) وتوت فرنگی منابع ویتامینCهستند.

       کلسیم جذب آهن را در بدن مشکل می کند. خوردن شیر همراه با غذا مانع از جذب کلسیم غذا می شود. حداقل یک ساعت قبل از غذا و تا دو ساعت پس از صرف غذا از خوردن چای وقهوه خودداری کنید.
منبع:US.Pharmacist