چاپ خبر
معاون وزیر بهداشت اعلام کرد
بیماری‌های غیر واگیر عامل ۷۶ درصد مرگ‌ها در کشور ‌
روزنامه سپید   |   اخبار 4   |   06 دی 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d48165

        ‌علی‌اکبر سیاری با بیان اینکه معضل امروز ما بیماری‌های غیر‌واگیر است که موجب مرگ زودرس می‌شود، گفت: «در این خصوص سازمان بهداشت جهانی ۱۴ شاخص را تعریف کرده است.» وی با بیان اینکه برنامه ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر‌واگیر در چهار شهرستان پایلوت شده است، گفت: «آموزش نیروها انجام و بسته خدمت لازم تعریف‌ شده است. بنابراین‌ این برنامه به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اولویت‌های بهداشت باید عملیاتی شود.»

       معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: «برنامه‌های سیستم معاونت بهداشت وزارت بهداشت با توجه به تغییر سیمای بیماری‌ها بیشتر در جهت پیشگیری، شناسایی و کنترل هشت عامل خطر شامل چهار عامل رفتاری تغذیه سالم، مصرف الکل، دخانیات و کم‌تحرکی و نیز چهار عامل بیولوژیک شامل فشارخون، قند خون، چربی و اضافه‌ وزن و چاقی است که عامل اصلی اکثر مرگ‌ومیرها در ایران و همچنین استان هرمزگان است.»

        وی اظهار کرد: «اجرای کامل طرح تحول نظام سلامت در درازمدت امکان‌پذیر است و بر اساس اولویت‌بندی‌های حوزه بهداشت، گام اول تامین نیرو و کادر پزشکی و تجهیزات در روستاها و مناطق حاشیه‌نشین، مرحله دوم شهرهای کوچکی که زیر ۵۰ هزار نفر جمعیت دارند و در نهایت فعال کردن خدمات سلامت در سطح کل کشور است.» معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: «در برخی شاخص‌ها همچون کاهش مرگ‌های زودرس، کاهش مرگ مادران و کودکان، کنترل بیماری‌های عفونی گرمسیری و قابل‌ کنترل توسط واکسن، آنمی فقر آهن و بهبود تغذیه نیز رتبه‌های خوبی داریم» وی افزود: «آنمی فقر آهن در خانم‌های باردار در ایران ۱۴ درصد، در آمریکا ۱۷ درصد، در فرانسه ۲۵ درصد و در ترکیه ۳۰ درصد است. این موفقیت با برنامه غنی‌سازی آرد با آهن که از سال ۷۶ در کشور شروع شد، به‌دست‌آمده است.» سیاری در خصوص 4چالش پیش روی نظام سلامت گفت: «بیماری‌های مزمن غیر واگیر که باعث مرگ سالانه ۳۸ میلیون نفر در جهان می‌شود و ۷۶ درصد مرگ‌ومیرها در ایران ناشی از آن است یکی از این چالش‌هاست. افزایش چاقی، افزایش مصرف مواد دخانی و ایدز سه چالش دیگر هستند. وی اظهار کرد: «در طرح تحول به این چالش‌ها پرداختیم و با ۱۵ برنامه و ۱۰ پروژه پشتیبان زمینه رسیدگی به آن‌ها فراهم شد. اولویت اول ما روستاییان بودند با جمعیت کم و مردم محروم که یک هزار و ۹۵۵ خانه بهداشت جدید در روستاها ساخته شد.»
ایسنا