چاپ خبر
موفقیـت ۵۳ میلیـون نفـری
روزنامه سپید   |   اخبار 14   |   30 آذر 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d47757

       سپید: یک مطالعه جدید نشان می‌دهد، برنامه‌های کنترل دخانیات به ۵۳ میلیون نفر در ۸۸ کشور جهان کمک کرده است تا بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۴، سیگار را ترک کنند. به نظر می‌رسد وضع مالیات‌های بیشتر بر سیگار، بالاترین تاثیر را داشته است. محققان می‌گویند، این کاهش تعداد افراد سیگاری به معنای نجات جان ۲۲ میلیون نفر در این کشور‌ها است. دیوید لوی، سرپرست گروه تحقیق از مرکز سرطان جرج تاون در واشنگتن دی سی، در این باره می‌گوید: «یافته‌های ما نشان می‌دهد اجرای سیاست‌های کنترل دخانیات موجب نجات جان میلیون‌ها نفر شده است. این یافته‌های تازه به کشور‌های مذکور – بیش از نیمی از ۱۹۶ کشور جهان هنوز اقدامات نجات‌بخش کنترل دخانیات را اجرا نکرده‌اند – کمک می‌کند تا درک بهتری از تاثیر قدرتمند این اقدامات بر سلامت عمومی داشته باشند.»

       در مطالعه جدید، تاثیر معاهده کنترل تنباکو سازمان جهانی بهداشت که از سال ۲۰۰۵ آغاز شد، مورد بررسی قرار گرفت. تا سال ۲۰۱۵، ۱۸۶ کشور این معاهده را تصویب کرده و حداقل ۸۸ کشور یکی از معیارهای این برنامه را اجرایی کرده بودند. نتایج آشکار می‌کند افزایش مالیات بر سیگار با نجات جان ۷ میلیون نفر مرتبط بوده است. قوانین مربوط به ممنوعیت سیگار نیز به نجات جان 4/5 میلیون نفر کمک کرده است.

       هشدارهای سلامت در نجات جان 1/4 میلیون نفر نقش داشته است؛ درحالی‌که ممنوعیت‌های بازاریابی به نجات جان 8/3 میلیون نفر کمک کرده است. در نهایت ترک سیگار با نجات جان 5/1 میلیون نفر ارتباط داشته است. از جمله اقدامات انجام‌شده در برخی کشورها، می‌توان به بنگلادش (هشدارهای سلامت و وضع مالیات بیشتر)، روسیه (قوانین ضد دخانیات، محدودیت تبلیغ سیگار) و ویتنام (هشدارهای سلامت) اشاره کرد.
منبع: Healthday