روزنامه سپید | اخبار 13 | 30 آذر 1395 | لینک خبر:
sepidonline.ir/d47741
 در جامعهای که چاقی عامل خطر بروز بسیاری از بیماریها شناخته میشود مواد کمکالری یا بدون کالری انتخابهای منطقی برای افرادی محسوب میشوند که به دنبال کنترل وزن خود هستند. برخی افراد در مورد سوکرالوز (نوعی شیرین کننده بدون کالری) نگرانیهایی مبنی بر ارتباط این شیرین کننده با بروز سرطان دارند. به تازگی ارزیابی نتایج حاصل از مطالعاتی که به بررسی ایمنی و سرطانزایی سوکرالوز پرداختهاند، نشان داده که این شیرین کننده مصنوعی ایمن بوده و سبب بروز سرطان نمیشود. به گفته محققان بسیاری از این مطالعات مصرف مقادیری را معادل 100 تا 1000 برابر مصرف معقول شیرین کنندهها بررسی کردهاند. میزان مصرف قابل قبول سوکرالوز که توسط سازمان غذا و کشاورزی و سازمان بهداشت جهانی تائید شده معادل صفر تا 15 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز است. در مطالعات انجام شده حتی زمانی که مقادیر مصرف سوکرالوز چندین برابر مقادیر توصیه شده بود مصرف آن با بروز سرطان مرتبط نبود.
 در مطالعات طولانیمدت که روی مدلهای حیوانی انجام شده بود شواهدی مبنی بر سرطانزا بودن سوکرالوز یافت نشد. همچنین در مطالعاتی که روی افراد سالم انجام شده بود مصرف سوکرالوز به خوبی تحمل شده و شواهدی مبنی بر سمیت یا سایر تغییرات مرتبط با بروز سرطان مشاهده نشد.
منبع: Reuters