روزنامه سپید | اخبار 6 | 30 آذر 1395 | لینک خبر:
sepidonline.ir/d47727
 مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: «از ۵ ریسک فاکتور بیماریهای غیر واگیر ۵ ریسک فاکتور مربوط به تغذیه است.»
 زهرا عبداللهی در نشست معاونان بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، افزود: «مصرف زیاد نمک، قند، چربی و مصرف کم سبزی و میوه ۵ ریسک فاکتور تغذیهای هستند که در شیوع بیماریهای غیر واگیر نقش دارند.»
 او ادامه داد: «۱۹ درصد سرطانهای دستگاه گوارش به دلیل کم خوردن سبزی و میوه است. ۸۰ درصد مردم جهان میوه و سبزی کم میخورند.»
 مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: «طی بررسیها در سال ۲۰۱۰ عوامل خطر تغذیهای بیشترین میزان مرگ در دنیا را موجب شده است.»
 عبداللهی اظهار کرد: «اضافهوزن و چاقی در گروههای سنی مختلف بهویژه در کودکان ۱۵ تا ۲۳ ماهه و جوانان ۲۵ تا ۳۴ ساله معضل امروز جامعه ماست.»
 او در خصوص مداخلات تغذیهای جامعهمحور وزارت بهداشت برای کم کردن این عوامل خطر در صنایع غذایی همچون انواع روغنها، نان، آبمیوهها و نوشابهها توضیح داد و از اجرای بسیج ملی کاهش مصرف نمک، قند و چربی را بهعنوان یکی از برنامههای طرح تحول سلامت نام برد.
 عبداللهی، اجرای برنامههای پیشگیری از دیابت، چربی خون و فشارخون را در قالب برنامه NCD یکی از برنامههای محوری دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت دانست.
مهر