چاپ خبر
رئیس بیمارستان سوختگی مطهری عنوان کرد
ضرورت وجود مراکز توانبخشی در تمامی بیمارستان‌ها برای درمان سوختگی
روزنامه سپید   |   اخبار 8   |   29 آذر 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d47648

       مصطفی دهمرده‌ای، رئیس بیمارستان سوختگی شهید مطهری درگفت‌وگو با سپید از معضلات این بخش از درمان می‌گوید که در ادامه به تفصیل می‌خوانید.

سپید: هرینه بیمار سوخته قابل محاسبه است؟
       هزینه بیماران سوخته درصدی حساب می‌شود. در بیمارستان سوختگی این هزینه برای هر درصد حدود 5 میلیون تومان است. در بیمارستان دولتی 2 میلیون تومان است. بیماران ما اکثرا افرادی از طبقه پایین هستند که حتی توانایی مالی برای پرداخت فرانشیز را ندارند. یعنی عملا بیماران را با دفترچه عمل می‌کنیم. دریافت نقدی از بیماران تقریبا در حد صفر است. بعضی بیماران هم نامه از معاونت درمان می‌آورند که هزینه درمان صفر شود. این موضوع به ضرر دریافت نقدی ما است. مشکل بعدی ما کارگران اتباع بیگانه است که اکثرا در کارگاه‌ها که کار می‌کنند، نه کارت مهاجرت و نه بیمه دارند. اینها وقتی دچار سوختگی می‌شوند، تقریبا ماهیانه بین 10 تا 120 میلیون تومان هزینه روی دست ما می‌گذارند. قبلا پزشکان بدون مرز و کمیساریا هزینه آنها را می‌دادند. اما حدود چهار، پنج سال است که بیماران افغان مراجعه می‌کنند و ماهم به عنوان پزشک نمی‌توانیم بیماری را درمان نکنیم. از بیمارانی هم که توسط مقامات قضایی معرفی می‌شوند، بعداز ترخیص پولی دریافت نمی‌شود. هزینه بیماران سوخته زیاد است. مثلا بیماری که 60 درصد سوختگی دارد، حساب شده که یک میلیارد تومان هزینه برمی‌دارد.

سپید: آیا از بیمه‌ها طلب دارید؟
       مشکل بعدی ما عدم پرداخت بدهی بیمارستان‌ها توسط بیمه‌ها است. تخمین زده شده که تا شهریورماه، 23 میلیارد تومان از بیمه‌ها پول می‌خواهیم. این بیمه‌ها پول را تسویه نمی‌کنند. به شرکت‌های دارویی و تجهیزات بدهی داریم، کارانه پزشک و پرستارها هم هشت ماه عقب افتاده است. با این وجود از پزشکان و پرستاران خواستیم با حقوقی که دریافت می‌کنند، ادامه دهند، تا کارانه آنها را از بیمه دریافت کنیم. با توجه به تعلق گرفتن تنها 20 درصد تعرفه‌ها به جراحان سوختگی و آکادمیک بودن درمان، اگر پرداخت‌های مالی و بیمه منظم نباشد، جراح سوختگی انگیزه کار را از دست می‌دهند، این در صورتی است که عارضه سوختگی به عنوان مشکل سلامت عمومی شناخته شده است.

سپید:وضعیت تخت‌های سوختگی چگونه است؟
       درحال حاضر 2800 تخت سوختگی وجود دارد. اما حدود 1200 تخت سوختگی کم داریم. تخت‌های سوختگی هم که درحال حاضر وجود دارد، برای رفع نیاز حداقلی است. اگر بخواهیم تخت سوختگی استاندارد داشته باشیم، باید فضای فیزیکی دو برابر اتاق‌های فعلی به وجود بیاید و فقط یک تخت داخل آن وجود داشته باشد. این مشکل تاحدودی با ساخت بیمارستانی در بزرگراه همت مرتفع می‌شود. این بیمارستان درحال ساخت است.

سپید: آمار سوختگی در کشور چقدر است و میزان مراجعات به بیمارستان مطهری چه تعداد است؟
       در سال در کشور 300 هزار مورد سوختگی داریم، که از این تعداد 30 هزار نفر بستری می‌شوند. و 10 درصد از آنها در بیمارستان مطهری بستری می‌شوند. مجموعا در سال حدودا 3 هزار بستری داریم. یعنی روزی 8 بیمار بستری شده، اما آمار مراجعه روزانه به بیمارستان 120 مورد است. از این تعداد تقریبا 100 نفر سرپایی، 10 نفر اورژانس و 10 نفر بستری می‌شوند. حجم مراجعه زیاد است و دلایل این مراجعات معمولا عدم رعایت نکات ایمنی است. آمار صدمات حاصل از سوختگی در کشورهای جهان سوم بیش از دیگر کشورها است. ساخت و سازهای غیر متعارف و عدم رعایت نکات ایمنی از جمله عوامل شایع سوختگی در کشور است که در حوزه وظایف وزارت بهداشت نیست، اما امید است که روزی این عوامل رفع شود تا آمار سوختگی به صورت چشم گیر کاهش یابد.

سپید: کدام‌یک از عوامل فراوانی بیشتری دارد؟
       کودکانی که در اثر غفلت خانواده دچار سوختگی می‌شوند، رتبه یکم و کارگران در مشاغل سخت و خطرناک نیز رتبه دوم را دارند.

سپید: کمبودی در تجهیزات و وسایل درمان وجود دارد؟
       کمبودی وجود ندارد، اما درمورد یک سری جایگزین کننده‌های پوست که قیمت بالایی هم دارد، کمبود هست.

سپید: چه عواملی در درمان بهتر بیمار کمک می‌کند؟
       یکی ازعوامل تاثیرگذار در درمان سوختگی فضای فیزیکی مناسب است، کمک به کنترل عفونت پس از سوختگی و ایجاد فضای جذاب برای پرسنل بیمارستان و بیماران موجب رعایت بهداشت بهتر و معاینه صحیح ترمی‌شود. همچنین فضای فیزیکی بیمارستان‌های سوختگی به منظور کاهش هزینه‌های مالی باید بر اساس استاندارد روز دنیا و متناسب با هدف که سوختگی است ساخته شود. درمان به هنگام سوختگی می‌تواند بسیار کم هزینه باشد، اگر فیزیوتراپی در لحظه‌های اول سوختگی صورت گیرد و رشته‌های مختلف پزشکی برای درمان سوختگی همکاری به عمل آورند، هزینه درمان برای بیمارستان و بیمار بسیار کاهش می یابد. اگر مراقبت‌های تکمیلی پس از ترخیص صورت نگیرد، هزینه‌های درمان افزایش پیدا می‌کند.