چاپ خبر
شیر غیرپاستوریزه به کودکان ندهید
روزنامه سپید   |   اخبار 6   |   22 آذر 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d47322

       یک متخصص تغذیه با بیان اینکه شیرهای کارخانه‌ای قابل اعتمادتر هستند، گفت: «توصیه می‌شود مصرف کنندگان از شیرهای پاستوریزه و استریلیزه‌ کارخانه‌ای استفاده کنند.» حسن فرهاد بیگی گفت: «در حال حاضر شیری که در کارخانه تولید می‌شود به دو صورت پاستوریزه و استریلیزه ارائه شده و به دست مصرف کننده می‌رسد.» او در توضیح شیر استریلیزه اظهار کرد: «شیر پاستوریزه تنها سه روز ماندگاری داشته و جوشانده نمی‌شود ولی شیر استریلیزه در حرارت بسیار بالا جوشانده شده و در بسته‌های تتراپاک بسته‌بندی می‌شود و کاملا عاری از میکروب و دارای ماندگاری بسیار بالا است.» فرهاد بیگی تاکید کرد: «هیچ نگهدارنده‌ای به این شیرها در کارخانه‌ها افزوده نمی‌شود و مردم می‌توانند با اطمینان کامل این فرآورده‌ها را مصرف کنند.» او بیان کرد: «کارخانه‌ها در خرید شیر به چهار فاکتور مهم توجه کرده و با سنجش میزان بار میکروبی، آنتوبیوتیک‌ها، افلاتوکسین و اسپور قارچ در شیر اقدام به خرید آن می‌کنند و اگر زمانی میزان این فاکتورها بیش از حد استاندارد بود، کارخانه‌ها از خریدن شیر امتناع کرده و این شیر برگشتی از طرف کارخانه‌ها در بازار آزاد و در لبنیاتی‌های سنتی به فروش می‌رسد.» فرهاد بیگی با بیان اینکه احتمال افزودن برخی مواد به منظور افزایش ماندگاری شیر توسط دامداران و لبنیات سنتی وجود دارد، گفت: «یکی از افزودنی‌هایی که ممکن است به شیر غیر پاستوریزه افزوده شود، جوش شیرین است که با قلیایی کردن محیط، ماندگاری را بالا می‌برد.» او تاکید کرد: «باید از دادن شیرهای غیرپاستوریزه و محلی به کودکان امتناع شود، چرا که احتمال آلودگی این شیرها در سطح وسیع وجود دارد که حتی با جوشیدن نیز از بین نمی‌روند.»
ایسنا