چاپ خبر
رفـع بـوی نـاخوشـاینـد بـا استفـاده از فنـاوری پـلاسمـا
روزنامه سپید   |   اخبار 15   |   21 آذر 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d47232

       سپید: دانشمندان تصمیم دارند با استفاده از فناوری پلاسمای سرد بوی غذا را از لباس و محیط آشپزی پاک کنند. یک شرکت تولیدکننده غذاهای سرخ شده در آلمان به نام Blümche- با همکاری موسسه مکس پلانک روشی ثبت شده برای ایجاد فناوری پلاسمای سرد جهت از بین بردن بو خلق کرده‌است. در این فناوری از الکترون‌ها استفاده می‌شود. فناوری که برای از بین بردن بو در فیلترهای پلاسمای سرد استفاده می‌شود، در حقیقت در ایستگاه فضایی بین‌الملی به کار برده می‌شود.

       پلاسما برای از بین بردن بو از تخلیه الکتریکی هوا بین دو الکترود کوچک که در یک الکترود بزرگ‌تر سیلندری قرار دارند، استفاده می‌کند. الکتریسیته تخلیه شده در مجاورت میدان مغناطیسی از دیسک پلاسما جدا می‌شود. از سوی دیگر بوی غذا از دو فیلتر معمولی هوا گذر می‌کند و ذرات گرد و غبار و رطوبت از آنها گرفته می‌شود. به این ترتیب فقط مولکول‌های باکتری، دود آبی و غذا باقی می‌مانند. فیلتر سوم دودی آبی را جذب می‌کند و هم‌زمان فیلتر پلاسما جرم‌ها را خنثی کرده و مولکول‌های بو از آن گذر می‌کنند.
منبع: Newatlas