روزنامه سپید | اخبار 6 | 18 آذر 1395 | لینک خبر:
sepidonline.ir/d47115
 دبیر کمیته ایمنی زیستی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: «ضوابط سختگیرانه ، برگرفته از دستورالعملهای معتبر بینالمللی برای محصولات تراریخته تنظیم شده است.»
مهرناز خیراندیش افزود: «مجوز واردات این محصولات را پس از اطمینان از ایمنی، امنیت و سلامت ، صادر میکنیم.»
وی اظهار کرد: «محصولات غذایی تراریخته سابقه مصرف طولانی و بیش از 10 سال در سایر کشورها از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا دارند.»
 وی خاطرنشان کرد: «این محصولات ترا ریخته قبل از دریافت تاییدیه مصرف و ورود به بازار تحت ارزیابیها و آزمایشهای مختلفی قرار میگیرند و ایمنی آنها برای انسان تائید میشود.»
 وی ادامه داد: «سازمان بهداشت جهانی بر همین مبنا نیز در سال 2015 ، محصولات غذایی تراریخته دارای مجوز موجود در بازار تجارت جهانی را از نظر ایمنی مورد تائید قرار داده و صراحتا اعلام کرده است که این محصولات با انواع سنتی و غیر تراریخته خود تفاوتی ندارند.»
 دبیر کمیته ایمنی زیستی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به برگزاری همایش علمی بینالمللی محصولات تراریخته (GMO) در سازمان غذا و دارو طی هفتههای آینده گفت: «این همایش به منظور ارتقای آگاهی عمومی درباره تراریختهها در 24و 25 آذرماه جاری با حضور متخصصین داخلی و خارجی برای بحث و تبادلنظر در این زمینه برگزار میشود.»
 سازمان غذا و دارو پیشازاین اعلام کرده بود که برخی محصولات غذایی در بازار وجود دارند، مجوز گرفتهاند اما اعلام نکردهاند که دستکاریشده ژنتیکی یا تراریخته هستند و هنگام بررسی سطح بازار، تراریخته بودن آنها مشخصشده است.
 از سوی دیگر حدود 90 درصد سویای تولید شده و روغن آن در سراسر جهان تراریخته است، بنابراین اگر روغن سویای تراریخته نمیخواهیم کلا باید روی مصرف این روغن خط بکشیم چون 90 درصد تولید آن تراریخته است؛ مباحثی از این دست موجب شده است تا با وجود برخی انتقادات ، سازمان غذا و دارو بر مجوز داشتن محصولات تراریخته اصرار ورزد چراکه این محصولات به هرحال به علت نیاز به بازار عرضه میشوند و این سازمان تاکنون به چند مورد روغن تراریخته مجوز اعطا کرده است. از سویی دولت یازدهم نیز در پی قانونی سازی محصولات تراریخته در برنامه ششم توسعه است.
ایفدانا