چاپ خبر
مراحل بیماری روماتیسم مفصلی
روزنامه سپید   |   اخبار 13   |   16 آذر 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d46908

آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی در اکثر اوقات به‌تدریج و در عرض چند هفته بروز می‌کند. این علائم معمولا در ابتدا به‌صورت احساس خشکی حرکتی در انگشتان و مچ دست یا در کف پا بخصوص صبح بعد از برخاستن از خواب است که به‌تدریج در طول روز از شدت آن کاسته می‌شود. در اوایل بیماری این علامت فقط در بعضی از روزها وجود دارد ولی به‌تدریج هر روز احساس می‌شوند. بعد از مدتی در همان مفاصل درد و تورم ایجاد می‌شود و ممکن است به‌تدریج مفاصل بیشتری از بدن درگیر شوند. در درصد کمی از بیماران سیر بیماری به‌صورت‌های دیگر دیده می‌شود، به‌طور مثال:
 درد و تورم به سرعت و در عرض چند روز در بسیاری از مفاصل بدن بروز می‌کند.
 درد و تورم و خشکی به مدت چند روز و در چند مفصل بدن ایجاد شده و بعد از چند روز علائم فروکش می‌کند. بعد از مدتی دوباره این دوره شروع شده و خاموش می‌شود و این دوره‌ها به تناوب تکرار می‌شوند
 درد و تورم فقط در یک یا دو مفصل (اغلب اوقات زانو) است. این شکل از بیماری بیشتر در خانم‌های جوان دیده می‌شود.
 گاهی اوقات در ابتدا علائم بیمار به‌صورت علائم غیرمفصلی مانند درد عضلانی، کم خونی، کاهش وزن و تب است و علائم مفصلی کمتر دیده می‌شود.
شدت آرتریت روماتوئید در بیماران مختلف، متفاوت است. بیماری معمولا به‌صورت مزمن و عود کننده است، یعنی مدت طولانی ادامه می‌یابد ولی علائم آن گاهی اوقات زیاد شده و شعله‌ور می‌شود و گاهی اوقات فروکش کرده و کاهش می‌یابد. گاهی اوقات فاصله بین دوره‌های شعله‌ور شدن بیماری ماه‌ها یا حتی سال‌ها است. در هر دوره شعله‌ور شدن بیماری آسیب بیشتری به مفاصل درگیر وارد می‌شود و این آسیب‌ها به‌تدریج موجب ناتوانی و از کارافتادگی بیمار می‌شوند. به‌ندرت ممکن است بیماری فروکش نکند و به‌طور مداوم در حال شدت یافتن باشد. در این بیماران آسیب‌های مفصلی به سرعت ایجاد شده و پیشرفت می‌کند.
ادامه دارد...