چاپ خبر
تـائـید تـنوفـویر آلافـنـامـیـد در هـپـاتـیـت مـزمـن B
سازمان غذا و داروی آمریکا به تازگی اعلام کرد، داروی تنوفویر آلافنامید
روزنامه سپید   |   اخبار 11   |   03 آذر 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d46399

       tenofovir alafenamide با نام تجاری «وملیدی» Vemlidy و محصولی از کمپانی Gilead Sciences که به صورت قرص‌های 25 میلی‌گرمی بوده و یک بار در روز تجویز می‌شود، برای درمان بزرگسالان مبتلا به عفونت ویروس هپاتیت B مزمن که بیماری کبدی جبران شده هم دارند، تائیدیه دارد.

       داروی tenofovir disoproxi- fumarate که محصولی از همین شرکت دارویی است و با نام تجاری Viread وارد بازار دارویی شده، دارای فعالیت ضدویروسی قوی در بیماران مبتلا به عفونت ویروس هپاتیت B مزمن است، اما استفاده طولانی‌مدت از آن با عوارض جانبی کلیوی و کاهش تراکم مواد معدنی استخوان در بعضی بیماران مصرف کننده همراه است.

       داروی جدید وملیدی یک پیش‌داروی هدفمند از تنوفوویر است که اثربخشی ضدویروسی مشابه با Viread دارد، اما با دوزی کمتر از یک‌دهم Viread.

       کمپانی Gilead Sciences می‌گوید، داده‌ها نشان داده به دلیل پایداری پلاسمایی بیشتر Vemlidy و اینکه در مقایسه با Viread، تنوفوویر را به‌صورت اثربخش‌تری تحویل هپاتوسیت‌ها می‌دهد، می‌تواند در دوزهای کمتر استفاده شود و به این ترتیب، تنوفوویر کمتری در جریان خون به راه می‌افتد.

       کارآزمایی‌های بالینی نشان داده‌اند که Vemlidy در مقایسه با Viread، اثربخشی بیشتری داشته و پارامترهای ایمنی کلیوی و استخوانی بهتری را هم نشان می‌دهد. همین امر، آن را به یک گزینه درمانی موثر و مهم در افراد مبتلا به این بیماری مزمن تبدیل کرده است.

       هر دوی این داروها در کارآزمایی‌ها به خوبی تحمل شده‌اند و میزان قطع مصرف دارو به دلیل بروز عوارض جانبی حدود 1 درصد بوده است. شایع‌ترین عوارض جانبی گزارش شده عبارت بودند از سردرد، درد شکمی، خستگی، سرفه، تهوع و درد پشت.
منبع: FDA Site