چاپ خبر
سلیم موذن‌زاده به دلیل عارضه قلبی درگذشت
وداع با نوای «زینب زینب»
روزنامه سپید   |   اخبار 16   |   03 آذر 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d46376

       سپید: سلیم موذن‌زاده اردبیلی، پسرغلام و ذاکر برجسته کشورمان، صبح دیروز به دلیل عارضه قلبی دار فانی را وداع گفت. وَدود موذن‌زاده، پسر مرحوم موذن‌زاده اردبیلی درگذشت این مداح سرشناس را تائید کرد و گفت «ایشان بعد از اقامه نماز صبح به دلیل ایست قلبی درگذشت». در همین رابطه، ناصر اسحاقی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل به ایرنا گفت: «سلیم موذن زاده مداح اهل‌بیت صبح دیروز در بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل به علت بیماری قلبی درگذشت.» مراسم تشییع مرحوم موذن‌زاده اردبیلی امروز در شهر زادگاهش برگزار خواهد شد.

       استاد مرحوم سلیم موذن‌زاده از تبار نسلی از مداحان بود که صدایش تبدیل به نوستالژی چند نسل شد. او مثل برادرانش از مداحان سرشناس و بااصالت بود. برادر او «رحیم موذن‌زاده» بود که اذان بی‌مانند او در دستگاه بیات تُرک، در فهرست آثار معنوی ایران به ثبت رسید. استاد رحیم موذن‌زاده چند سال قبل براثر بیماری، دعوت حق را لبیک گفت. از استاد سلیم موذن‌زاده که او هم از موذنان مشهور کشورمان بود، نوحه‌های ماندگاری به جامانده که مشهورترینشان نوحه «زینب زینب» و نوحه حضرت ابالفضل است.

       سلیم موذن‌زاده اردبیلی در سال 1315 خورشیدی در محله تازه شهر اردبیل چشم به جهان گشود. صدای خوب در خانواده او موروثی بوده و شیخ فرج اردبیلی پدربزرگ، شیخ‌کریم پدر استاد سلیم و همچنین تمام برادرانش به نام‌های شادروانان نعیم؛ رحیم و داود موذن‌‌زاده اردبیلی از صدای بسیار خوب برخوردار بوده‌اند که همه آنان از این نعمت‌الهی درراه ترویج مکتب اهل‌بیت‌(ع) به‌خصوص مناقب و مصائب چهارده معصوم (ع) و عزاداری‌های محرم بهره جسته‌اند. مرحوم سلیم موذن‌زاده اردبیلی بیش از 60 سال از عمر خویش را صرف اجرای برنامه‌های نوحه‌خوانی و مداحی نموده بود. از او حدود 2هزار و 500 عنوان نوار کاست و سی دی مربوط به برنامه‌های عزاداری و نوحه‌خوانی موجود هست. مرحوم موذن‌زاده می‌گفت که حنجره‌اش وقف حضرت سیدالشهداء (ع) است و درست نیست که از آن برای موارد دیگر استفاده نماید. اعجاب و توانایی بی وصف در اجرای برنامه‌های گوناگون مداحی، نوحه‌خوانی، مولودخوانی، اذان و قرائت قرآن‌مجید از دوران نوجوانی وی را در ردیف یکی از مطرح‌ترین افراد در این رشته‌ها قرار داده است. سلیم موذن زاده با معرفی خود به‌عنوان نوکر پیر آستان مقدس اهل‌بیت (ع) می‌گفت: «حنجره من یک موهبت الهی و وقف سیدالشهدا (ع) است و استفاده از آن در زمینه‌های غیرازاین صحیح نیست.» مرحوم موذن‌زاده در مراسم جشن عید غدیر خم سال گذشته در حسینیه نمایشگاه رزمی فرهنگی عملیات خیبر در اردبیل، گفته بود: «چند صباحی از عمر من باقیمانده و وصیت می‌کنم مرا بانوای «زینب زینب» در اردبیل تشییع و سپس برای تدفین به جوار بارگاه نورانی امام رضا (ع) در مشهد مقدس انتقال دهند.»

       سلیم موذن‌زاده که با اساتید شعر و موسیقی کشورمان هم آشنایی و سابقه فراوان داشت، از جمله با استاد محمدحسین شهریار دوستی عمیقی داشت. آن مرحوم درباره خاطراتش از اساتید موسیقی گفته است: «من در محضر استاد جلیل شهناز بوده‌ام و از محضر تاج اصفهانی استفاده کرده‌ام. از مرحوم اقبال آذر هم استفاده‌ها کرده و حظ‌ها برده‌ام. در سفری که به باکو داشتم، با اساتید موسیقی آذربایجان که واقعاً استاد صدا و آواز هستند، دیدار داشتم. هابیل علی‌اف و آقاخان عبداله‌اف از صدای من تعریف می‌کردند و من هم همه این‌ها را مدیون توجه حضرت سیدالشهدا هستم.» او «خداحافظ ای آنام باجی آغلاما یانا یانه...» را دوست‌داشتنی‌ترین اثری دانسته که برای سالار شهیدان(ع) خوانده و مداحی کرده است. لازم به ذکراست پیش از این چند بار شایعه درگذشت این پیرغلام حسینی در فضای مجازی و رسانه‌ای منتشر شده بود. از جمله در فروردین 93 که آن مرحوم به‌دلیل عارضه قلبی در بیمارستان بستری‌شده بود. روزنامه «سپید» درگذشت این هنرمند برجسته کشورمان را به همه دوستداران، خانواده و همشهریان او تسلیت می گوید.
سمیرامیس محمدی