چاپ خبر
مشارکت برای کاهش مصرف قند، چربی و نمک
روزنامه سپید   |   اخبار 5   |   20 آبان 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d45742

       مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از همکاری ارگان‌های مختلف برای کاهش مصرف قند، چربی و نمک خبر داد.

       زهرا عبدالهی با بیان اینکه 76 درصد کل بار بیماری‌ها در ایران به بیماری‌های غیرواگیر اختصاص دارد، گفت: «یکی از مهم‌ترین عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر تغذیه نامناسب و مصرف زیاد نمک، قند و چربی است، مطالعات انجام شده نشان داده است که تغذیه نامناسب و الگوی غذایی بیشترین علت بروز اضافه‌وزن و چاقی ،بیماری‌های قلبی و عروقی ، دیابت نوع 2 و برخی از انواع سرطان‌ها است.» او ادامه داد: «بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت کمتر از 10 درصد انرژی روزانه باید از قندهای ساده باشد و در‌حال‌حاضر به‌دلیل شیوع روزافزون بیماری دیابت، اضافه‌وزن و چاقی به تامین کمتر از 5 درصد انرژی روزانه از قندهای ساده تاکید دارد که به طور متوسط برای یک فرد سالم 25 گرم شکر در روز است.»

       عبدالهی عنوان کرد: «بنابراین با توجه به آمار بالای بیماری‌های غیرواگیر که عمدتا مربوط به مصرف زیاد سه ماده غذایی قند چربی و نمک است، امسال هم مطابق سال گذشته بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه سالم برپا می‌شود.» او تاکید کرد: «این بسیج ملی از 29 آذر تا 14 دی ماه با همکاری آموزش‌وپرورش صداوسیما شهرداری و سایر بخش‌های ذی‌ربط در سطح کشور اجرا می‌شود.»
باشگاه خبرنگاران جوان