چاپ خبر
مهناز افشار در پویش «بد سرپرست تنهاتر است» مطرح کرد
نیـاز به تصویب قـانون برای برخورد با خشونت علیـه کودکان
روزنامه سپید   |   اخبار 16   |   15 آبان 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d45408

       سپید: شهرام گیل‌آبادی، رئیس شورای سیاست‌گذاری «پویش بد سرپرست تنهاتر است» با اشاره به هدف اصلی ایجاد این حرکت بیان کرد: «طرح موضوع و اهداف این پویش با رئیس قوه قضاییه در حال حاضر مطرح شده است و کارگروه ویژه‌ای در این بخش برای پیگیری مطالبات این پویش به راه افتاده، تعدادی از قضات برای ارائه دیدگاه دراین‌باره مامورشده‌اند و معاونت اجتماعی قوه قضاییه نیز به‌طورجدی بازنگری در حوزه قوانین کودکان بد سرپرست بی‌سرپرست را در دستور کار خود قرار داده است.»

       مهناز افشار، سخنگوی این پویش درباره علت همکاری‌اش با این پویش ودغدغه‌مندی نسبت به اهداف آن توضیح داد: «هدف من از پیوستن به این پویش، تصویب قانونی و پیگرد حقوقی بحث حمایت از حقوق کودکان بوده و هست. همه ما باید بدانیم که مالک فرزندان خود نیستیم. متاسفانه در فرهنگ ما هم این مالکیت بر فرزندان به‌عنوان امری عادی نهادینه‌شده است. من از وقتی به این پویش پیوسته‌ام و در جریان برخی اخبار کودک‌آزاری قرار می‌گیرم، بیشتر درد می‌کشم و دیدن برخی صحنه‌ها به‌شدت آزارم می‌دهد. به نظرم همه خشونت‌های خیابانی هم از خانواده نشات می‌گیرد و آن‌قدر که عشق ورزیدن به فرزندان می‌تواند در تربیت درست آن‌ها تاثیر داشته باشد، سطح فرهنگی و اقتصادی خانواده‌ها نقش ندارد.»

       «سخنگوی پویش بد سرپرست تنهاتر است» با اشاره به مطالبات قانونی این حرکت بیان کرد: «خواسته «پویش بدسرپرست تنهاتر است» تصویب قانونی، علیه این برخوردهای خشونت‌آمیز در مجلس در وهله اول و ضمانت اجرایی یافتن این قوانین در مرحله بعد است. ترجمان‌ها باید مسئولیت خود را در این زمینه بدانند. امیدوارم صداوسیما هم فارغ از سلسله برنامه‌ها، مسئولیت خود برای اطلاع‌رسانی درباره حقوق کودکان عمل کند. همچنین آموزش‌وپرورش نیز در کتاب‌هایش به آگاهی بخشی بچه‌ها درباره حقوق خود اهتمام ورزد. از وزرایی که روی کار آمده‌اند، نیز مطالبه داریم که صدای ما را بشنوند و در آغاز راه خود، در این اقدام خیرخواهانه سهیم شوند.» مظفر الوندی، رئیس مرجع ملی کودک وزارت دادگستری گفت:«تاز مانی که نگرش نمایندگان مجلس را نسبت به تصمیم سازی تغییر ندهیم، راه به‌جایی نخواهیم برد. مثلاً اکنون ما در حال پیگیری هستیم که سمن‌های موضوعی چقدر دادخواست حمایتی از حقوق کودکان تنظیم کرده‌اند. چراکه تصویب قانون به‌خودی‌خود مشکلی را حل نخواهد کرد. بلکه باید ظرفیت‌های مردمی و اجتماعی راهم بررسی کرد.» مونیکا نادی، مشاورحقوقی این پویش نیز گفت:«همه ما برمشکلات اجتماعی و اقتصادی که زمینه‌ساز برخی بحران‌ها است، واقفیم اما قانون می‌تواند نحوه مواجهه و برخورد با این آسیب‌ها را مشخص کند. اگر قانون نباشد آموزش حقوق کودک اجباری نیست و به‌تبع ضمانت اجرایی هم نیست. بخشنامه و دستورالعمل فراوان است اما متاسفانه در حوزه کودکان‌کار عدم کارایی این دستورالعمل‌ها را شاهد هستیم. بنابراین یا قانون حمایت از حقوق کودکان کامل نیست یا ناهمگون است که در عمل با مشکل روبه‌رو می‌شود. به دنبال قانون حمایت از کودکان که در سال ۸۱ وضع شد، اگر لایحه‌ای که ۵ سال است در مجلس معطل‌مانده و مجلس دهم سکوت کاملی در قبال آن دارد، به قانون تبدیل شود، راهکاری برای هماهنگی نهادها و احترام به حقوق کودک ایجاد می‌شود. ما منکر روند مثبت قوانین نیستیم اما تا قوانین جامع‌ومانع دراین‌باره فاصله‌داریم و تا ایجاد آن می‌توانیم به آموزش وفرهنگسازی هم توجه کنیم.»

       فاطمه ذوالقدر، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: «حمایت از حقوق کودکان باید در جامعه به‌قدری جدی گرفته شود که کودک خود باید بر حقوق خود اشراف داشته باشد. درحالی‌که متاسفانه ما مشکلات جدی در این زمینه‌داریم. مثلاً به‌جای این‌که زنجیره‌های تلویزیون به مشکلات اجتماعی بپردازند، همیشه به کمبود بودجه نقد کرده‌اند. اما باید واقعیت جامعه در تلویزیون بازتاب داده شود.» احمد بیگدلی، نماینده مردم خدابنده در مجلس دهم شورای اسلامی با اشاره به این‌که موضوع حمایت از حقوق کودکان یک موضوع اساسی است گفت:«من به‌عنوان نماینده گروه اجتماعی مجلس قول می‌دهم این گروه نهایت همکاری را با «پویش بد سرپرست تنهاتر است» داشته باشد. ما قانون‌گذاران معمولاً قوانین را بدون در نظر گرفتن مجریان مصوب می‌کنیم اما خواسته من از پویش بد سرپرست تنهاتر است این است که ارتباط بیشتری با مجلس جهت مشاوره دادن و هدایت این طرح حمایتی داشته باشند. خوشبختانه اعضای گروه اجتماعی مجلس دهم بسیار دغدغه‌مند هستند از این تعامل استقبال خواهند کرد.»