چاپ خبر
پس از مذاکرات سه‌جانبه با سرگئی لاوروف و ولید معلم در مسکو
ظریف: راه‌حل بحران سوریه تنها پشت میز مذاکره به دست می‌آید
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   08 آبان 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d44920

مذاکرات سه‌جانبه ایران روسیه و سوریه برای حل بحران سوریه با حضور سرگئی لاوروف، ولید معلم و محمدجواد ظریف (وزرای امورخارجه سه کشور) دیروز در مسکو برگزار شد. پس از انجام این مذاکرات در نشست خبری با بیان اینکه «راه‌حل بحران سوریه تنها پشت میز مذاکره به دست می‌آید»، گفت: «در مذاکراتی که با آقای ولید معلم و همچنین آقای لاوروف داشتیم، بر اصول حاکم و دیدگاه‌های سه کشور تاکید شد که بر اساس آن استقلال سیاسی، وحدت و احترام به رای مردم سوریه و پذیرفتن تصمیم مردم سوریه به‌عنوان حرف نهایی، مبنای ما در مذاکرات بود. همچنین به رعایت اصول انسانی برای رسیدن به راه‌حل سیاسی در سوریه تاکید کردیم زیرا همواره اعتقاد داریم بحران سوریه مسیر سیاسی دارد و ضمن مقاومت و مبارزه با گروه‌های تکفیری و افراطی، راه‌حلی جز گفت‌وگوی سیاسی نمی‌شناسیم.» وی افزود: «ایران بر آتش‌بس در سوریه و مبارزه با تروریسم تاکید می‌کند و از کشورهای دیگر می‌خواهم کمک‌های انسان‌دوستانه‌ خود به سوریه را بیشتر کنند و در این مسیر فقط به برخی نقاط که جنبه تبلیغاتی دارد، کمک ارسال نشود و در کمک‌های انسان‌دوستانه همه نقاط سوریه در نظر گرفته شود.»
لاوروف: تروریست‌ها نباید فرصت داشته باشند
سرگئی لاوروف نیز در این نشست تصریح کرد: «تروریست‌ها نباید فرصت داشته باشند. این تصمیم شورای امنیت است و امیدواریم این تصمیم مورد حمایت این شورا قرار گیرد.» وی ادامه داد: «کانال‌هایی برای این مسئله در نظر گرفته شده است. تصمیم‌های نظامی اخذ شده که قادر به انتشار آن نیستیم. در بحث عراق و سوریه اتاق‌های فکری تشکیل شده و خواسته‌ایم برای مقابله با تروریسم جدی باشند و به‌ویژه برای جلوگیری از فرار تروریست‌ها تصمیماتی را در نظر بگیرند.»
ولید معلم: آمریکا به‌دنبال عملیات روانی است
ولید معلم، وزیر خارجه سوریه، نیز در پاسخ به سوالی درباره لزوم حضور ایران و روسیه برای حل بحران سوریه، گفت: «فکر می‌کنم آمریکا اراده‌ای برای حل مسئله سوریه ندارد و نکته دیگر این است که چطور امریکا به نقش ایران و روسیه برای حل بحران سوریه اعتراف می‌کنند؛ اما برای همکاری با این دو کشور تلاش نمی‌کنند.» وی با اشاره به عدم‌پایبندی ایالات متحده به توافقنامه میان روسیه و آمریکا گفت: «درصورتی که آمریکایی‌ها به این توافق پایبند بودند، امروز مشکلات منطقه حل شده بود؛ اما متاسفانه آمریکا در خدمت سیاستی است که تکفیری‌ها و وهابی‌ها طرح‌های خود را در منطقه پیگیری کنند. معتقدیم اعتماد به آمریکا برای حل مشکلات منطقه سراب و وهم است.» وزیر امور خارجه سوریه خاطرنشان کرد: «آمریکا صرفا به‌دنبال انجام عملیات روانی علیه ایران و روسیه است.»
درخواست دوما از ایران درباره کریمه
در رخدادی دیگر، یک عضو ارشد مجلس دومای روسیه در نامه‌ای خطاب به مجلس ایران از تهران خواست تا الحاق شبه جزیره کریمه به خاک روسیه را به‌ رسمیت بشناسد. یووگنی فیودروف، رئیس کمیته سیاست‌های اقتصادی دومای روسیه، در نامه‌ای از مجلس ایران خواسته است تا الحاق کریمه به خاک روسیه را به‌طور رسمی بپذیرد. این نامه که با حمایت لئونید اسلوتسکی، رئیس کمیته امور بین‌الملل دوما، تنظیم شده؛ ایران را نه تنها در بعد اقتصادی، بلکه در بعد نظامی و سیاسی به‌ویژه در مبارزه با تروریسم و جنگ علیه داعش شریک روسیه معرفی کرده است. بنا بر اعلام رسمی مجلس دوما، هنوز پاسخی از سوی مقامات و مجلس شورای اسلامی ایران دریافت نشده است. کریمه شبه‌جزیره‌ای است واقع در شمال دریای سیاه و جنوب اوکراین که بیش از ۹۶ درصد مردم آن در یک همه‌پرسی بحث‌برانگیز در ۱۷ مارس ۲۰۱۴ به الحاق شبه‌جزیره کریمه به روسیه رای مثبت دادند.