چاپ خبر
فائو هشدار داد
افزایش ۱۲۲میلیون نفری فقرای جهان به دلیل تغییر اقلیم تا ۲۰۳۰
روزنامه سپید   |   اخبار 7   |   29 مهر 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d44430

       در گزارشی که سازمان ملل در روز گذشته منتشر کرد هشدار داده‌شده تا 15 سال دیگر شاید 122 میلیون نفر دیگر به علت تغییر اقلیم و تاثیرات آن روی کشاورزی به‌شدت فقیر شوند. به گزارش گاردین در این گزارش که توسط سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل فائو آن را منتشر کرده نوشته‌شده است تغییر اقلیم «یک تهدید برای امنیت غذایی» در جهان است و حتی امکان دارد باعث شود تا سال 2030، 35 تا 122 میلیون نفر فقیر شوند؛ در این میان کشاورزان مناطق جنوب صحرای آفریقا بیشترین آسیب را می‌بینند.به همین منظور فائو خواستار تحولی عمیق در سیستم غذایی و کشاورزی شده و خواسته است که از نیم میلیارد مزرعه کوچک در زمین حمایت خاص شود.در همین رابطه در قسمتی از این گزارش 194 صفحه فائو نوشته‌شده است که بدون استفاده گسترده از زمین پایدار، آب، شیلات و علوم جنگل، فقر جهانی نمی‌تواند ریشه‌کن شود و همچنین باید تاثیر کشاورزی روی انتشار گازهای گلخانه‌ای و گرمایش جهانی کاهش یابد.آینده تغییر اقلیم مشخص نیست و سناریوهای خوش‌بینانه و بدبینانه زیادی در رابطه با آینده تولید گازهای گلخانه‌ای وجود دارد، به همین دلیل فائو در این گزارش بر اساس سناریوهای مختلف از آینده کشاورزی و غذا گفته است، اما به نظر می‌رسد درهرصورت تغییر اقلیم به غذا و کشاورزی آسیب وارد می‌کند.دراین‌باره در قسمتی از این گزارش نوشته‌شده است: بدون شک، تغییر اقلیم به قسمت کشاورزی و امنیت غذایی آسیب وارد می‌کند، در برخی از مناطق آسیب‌پذیر مثل جزیره‌های کوچک می‌تواند تاثیر تغییر اقلیم مصیبت‌بار باشد.

       در بهترین حالت، سرعت کم تغییر اقلیم می‌تواند منجر شود که از طریق تکنیک‌های مختلفی کشاورزی خود را با اتفاقات وفق دهد، اما تغییرات ناگهانی‌تر در اقلیم وفق شدن با محیط را برای کشاورزی تقریبا غیرممکن می‌کند.

       اما سرعت بیشتر تغییر اقلیم پیامدهای اساسی‌تری دارد که می‌تواند منجر به کاهش بازدهی محصولات شود و منجر شود قیمت غذا افزایش یابد. در قسمتی از این گزارش نوشته‌شده: «اگر اقداماتی برای توقف تغییر اقلیم انجام نشود، تولید غذا در برخی از قسمت‌های بزرگ زمین می‌تواند غیرممکن باشد.» البته این گزارش راه‌هایی هم برای انطباق کشاورزی با دمای بیشتر به کشاورزان پیشنهاد کرده است؛ راه‌هایی مانند تنوع تولید محصول، یکپارچگی کشاورزی با زیستگاه‌های طبیعی و ...

       در روز جمعه مدیرکل فائو در این رابطه گفت: «گرمای بیشتر و الگوهای آب و هوایی نامنظم در حال حاضر هم به‌سلامت خاک، جنگل‌ها، اقیانوس‌ها و .. آسیب وارد می‌کند، به همین دلیل ما شاهد افزایش بیماری و آفات هستیم.»

       ارتارین کازین، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا هم درباره تغییر اقلیم و فقر گفته بود: «تغییرات اقلیمی هم‌اکنون هم در حال آسیب واردکردن به سیستم‌های بشردوستانه است، بیش از 80 درصد افراد گرسنه در مناطقی زندگی می‌کنند که امکان آمدن بلای طبیعی در آن زیاد است. تغییر اقلیم منتظر نمی‌ماند ما هم نمی‌توانیم.» گفتنی است تا سال 2030 تغییر اقلیم تاثیرات مثبتی هم در مناطق سردتر دارد، اما بعدازآن سال تاثیرات منفی تغییر اقلیم می‌تواند کشاورزی و سیستم‌های غذایی را در هر منطقه‌ای تهدید کند.در دسامبر 2015، سران کشورهای مختلف در پاریس توافقی را امضا کردند تا جلوی تغییر اقلیمی را بگیرند و گزارش فائو که امروز منتشر شد، نشان می‌دهد که سران جهان الان باید تعهدات خود را اجرا کنند.همچنین در قسمت دیگری از گزارش فائو نوشته‌شده است که یک‌سوم فراورده‌های غذایی در جهان تلف می‌شوند و کاهش این میزان می‌تواند منجر به کاهش تاثیر کشاورزی روی تغییر اقلیم شود.
گاردین