چاپ خبر
افزایش دو برابری معتادان طبق آخرین شیوع‌شناسی اعتیاد
روزنامه سپید   |   اخبار 7   |   25 مهر 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d44121

       سپید:رئیس سازمان بهزیستی کشور بابیان آنکه هرروزه با تحولاتی که در محیط و فرهنگ جوامع شاهد هستیم، مشکلات اجتماعی رو به افزایش می‌روند، گفت: «در حال حاضر شاهد افزایش مشکلات اجتماعی هستیم درحالی‌که ابزار علمی، کار کارشناسی، سیستم کلان کل‌نگر و همچنین نبود اقدامات اثربخش و پیشگیرانه در حوزه سلامت اجتماعی، این نادیده انگاری‌ها باعث شیوع آسیب‌هایی چون اعتیاد، طلاق، اختلالات روحی و روانی، حاشیه‌نشینی و... شده است.»

       انوشیروان محسنی‌بندپی بابیان اینکه پیشگیری، استراتژی اصلی سازمان بهزیستی کشور در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی است، ادامه داد: «شناسایی، غربالگری، آموزش، توانمندسازی، مداخلات استاندارد و مبتنی بر شواهد در دستور کار بهزیستی است و درصدد هستیم با انسجام، ساماندهی و حمایت‌های اجتماعی و روانی با تکیه‌بر هویت انسانی سرمایه‌های اجتماعی را در کشور ارتقاء دهیم.»

       به گفته او در حال حاضر برنامه‌های اجتماع‌محور عوامل محافظ را تقویت و عوامل خطر را کاهش می‌دهند، برنامه‌ریزی کردیم تا با برنامه‌ریزی مشخص نسبت به مهار و کنترل این پدیده ناخوشایند، در جامعه اقدام کنیم.

       رئیس سازمان بهزیستی کشور بابیان آنکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی سالیانه 6 ماه بر میزان امید به زندگی آحاد جامعه اضافه‌شده به‌طوری‌که در حال حاضر امید به زندگی در کشور به 78 سال رسیده است، گفت: «این در حالی است که در خصوص سلامت اجتماعی اقدامات اثربخش و تحول‌آفرینی را انجام نداده‌ایم به‌طوری‌که اگر بگیروببندها را کنار بگذاریم، هیچ نتیجه شاخصی در این حوزه شاهد نخواهیم بود و نتیجه همین نادیده انگاری‌ها و اقدامات غیر کارشناسی باعث افزایش روزافزون اعتیاد، طلاق، حاشیه‌نشینی، اختلالات روحی و روانی و... در کشور شده است.»

       بندپی به اجرای طرح نماد با همکاری وزارت کشور، وزارت بهداشت درمان و آموزش کشور، وزارت رفاه و سازمان بهزیستی کشور در مدارس اشاره کرد و ادامه داد: «در این طرح نظام مراقبت‌های اجتماعی دانش‌آموزان را در مدارس کشور مستقر خواهیم کرد زیرا دانش‌آموزان در سن حساسی بوده و از طرفی انتقال مفاهیم به آن‌ها راحت‌تر از سایر گروه‌های در معرض خطر است.»

       به گفته او در این طرح نماد در سه محور شناسایی و غربالگری بهنگام، آموزش و توانمندسازی، مداخلات استاندارد و مبتنی بر شواهد تاکید داریم و آنچه را که در این طرح متصور هستیم و انتظار داریم، انسجام و ساماندهی حمایت‌های اجتماعی و روانی با هویت و کرامت انسانی و ظرفیت‌های جامعه هدف است این در حالی است که تاکنون نتوانسته‌ایم ساختار آموزشی خود را به‌طور منسجم شکل دهیم.

       رئیس سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد که باید در اجرای طرح‌های مشارکتی به جامعه هدف خود اعتماد کنیم. چنانچه به جامعه هدف اعتماد کرده و آن‌ها را به میدان بیاوریم، می‌توانیم مشارکت آنان را دریافت کرده و از این طریق سرمایه اجتماعی خود را افزایش دهیم و با افزایش این سرمایه‌های اجتماعی می‌توانیم شاهد نتایج مطلوب در کشور باشیم.

       بندپی با تاکید بر آنکه اولویت بهزیستی در دولت تدبیر و امید، پیشگیری است، ادامه داد: «بر همین اساس به‌منظور تولد 25 تا 30 هزار معلول به‌طور سالیانه در کشور طرح اجباری کردن مشاوره‌های ژنتیک را به‌منظور پیشگیری از اختلالات ژنتیکی و معلولیت‌ها ارائه دادیم و همچنین غربالگری‌های شنوایی و بینایی را هم توسعه‌ داده‌ایم این در حالی است که اگر در آسیب‌های اجتماعی به همین شکل عمل کنیم می‌توانیم شاهد کاهش آن‌ها در کشور باشیم.»

       به گفته او کنترل و مهار آسیب‌های اجتماعی در حال حاضر به دغدغه مسئولان کشور بدل شده است. امیدوارم در سال‌های آتی با کاهش عوامل خطر و افزایش عوامل محافظت‌کننده در برنامه زمانی مشخص نسبت به کنترل و مهار آسیب‌ها اقدام کنیم.

       رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: «ناراحت نیستیم در حال حاضر 5/2 درصد جامعه معتاد هستند بلکه ناراحتیم که 8/97 درصد دیگر جامعه در معرض شدید آسیب بوده و سال‌به‌سال به تعداد معتادان کشور اضافه می‌شود. در شیوع‌شناسی اعتیاد سال 90، تعداد معتادان یک‌میلیون و 200 هزار نفر و در شیوع‌شناسی سال 94، 5/2 میلیون نفر ثبت شد. این در حالی است برخی معتقد هستند که این آمار حقیقی نبوده و آمار معتادان کشور بیش از این‌ها است.»

       رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: «امیدوارم با به‌کارگیری علم و تخصص و رویکرد اجتماع‌محور، شاهد کنترل آسیب‌ها در سنوات آتی به‌ویژه در میان دانش‌آموزان که آینده‌سازان کشور هستند باشیم.»