چاپ خبر
رکسولتی در درمان نگهدارنده اسکیزوفرنی
روزنامه سپید   |   اخبار 11   |   19 مهر 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d44057

       سپید: داروسازی اوتسوکا(Otsuka) و شرکت لوندبک(Lundbeck) اخیرا اعلام کرده‌اند که سازمان غذا و داروی آمریکا، به‌روزرسانی برگه اطلاعات دارویی مربوط به برکسپیپرازول(Brexpiprazole) با نام تجاری رکسولتی(Rexulti) را برای منعکس کردن نتایج حاصل از مطالعه روی تجویز آن به‌عنوان درمان نگهدارنده اسکیزوفرنی، پذیرفته است. این اخذ تاییدیه برای بروزرسانی اطلاعات برگه دارویی، بر اساس نتایج به‌دست آمده از یک مطالعه طولانی‌مدت در بزرگسالان 18 تا 65 سال مبتلا به اسکیزوفرنی انجام شد.

       دکتر کریستوف یو کورل، استاد روان پزشکی از مدرسه پزشکی نورت ول و سرپرست برنامه شناسایی و پیشگیری در بیمارستان زوکر هیلسید شهر نیویورک می‌گوید: «در حدود 4/2 میلیون بزرگسال مبتلا به اسکیزوفرنی در آمریکا زندگی می‌کنند و 75درصد از این بیماران، عود بیماری یعنی بازگشت یا تشدید علائم را تجربه می‌کنند. این اطلاعات آنچنان که در برگه اطلاعات دارویی رکسولتی ذکر شده، بر استفاده از رکسولتی به‌عنوان درمان نگهدارنده بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی تاکید می‌کند و به تاخیر در زمان باقیمانده تا ‌عود بیماری کمک می‌کند. در نتیجه، بیماران و درمانگران آنها در هنگام انتخاب گزینه‌های درمانی، اطلاعات جدیدی برای تصمیم‌گیری مناسب‌تر دارند.»

       ایمنی و اثربخشی رکسولتی به‌عنوان درمان نگهدارنده در بزرگسالان مبتلا به اسکیزوفرنی 18 تا 65 سال در یک مطالعه طولانی‌مدت تصادفی بررسی شد. پس از شیفت‌کردن بیماران از درمان آنتی‌سایکوتیک قبلی به رکسولتی و گذشت 12 تا 36 هفته، بیماران علامت‌دار روی رکسولتی برای 12 هفته پیاپی بدون علامت باقی ماندند. سپس این بیماران به طور کاملا تصادفی تحت درمان با رکسولتی یا دارونما قرار گرفتند. بستری بیمارستانی به دلیل وخامت علائم بیماری، اقدام به خودکشی یا بروز رفتارهای تهاجمی و خشونت‌آمیز ملاک بررسی وضعیت بیماری آنها قرار گرفت. در گروه بیماران روی رکسولتی در مقایسه با دریافت‌کنندگان دارونما، مدت زمان بیشتری تا عود مجدد بیماری لازم شد. این مطالعه زودتر از موعد خاتمه یافت؛ زیرا اثربخشی درمان نگهدارنده با این دارو به اثبات رسید. دوز مصرفی رکسولتی در این مطالعه، از 1 میلی گرم در روز تا 4 میلی‌گرم در روز متغیربود. رکسولتی توسط شرکت اوتسوکا در ژاپن کشف شد و به دنبال همکاری مشترک اوتسوکا و لوندبک کامل و به بازار عرضه شد. هنوز مکانیسم اثر رکسولتی در درمان اجوانت اختلال افسردگی اساسی یا اسکیزوفرنی نامشخص است. هر چند که اثربخشی رکسولتی ممکن است به فعالیت نسبی آگونیستی در‌گیرنده‌های D2 دوپامین و 5HT1A مرتبط باشد. رکسولتی تمایل زیادی به این‌گیرنده‌ها و نیز‌گیرنده‌های نورآدرنالین آلفا 1B/2C نشان می‌دهد. این دارو در جولای 2015 میلادی در آمریکا به‌عنوان درمان اجوانت ضدافسردگی‌ها در بزرگسالان مبتلا به اختلال افسردگی اساسی و به‌عنوان درمان در بزرگسالان مبتلا به اسکیزوفرنی مورد تایید قرار گرفت. شرکت‌های اوتسوکا و لوندبک در صدد هستند که هر چه سریع‌تر درخواست بررسی ثبت و بازاریابی این دارو را برای درمان بزرگسالان مبتلا به اسکیزوفرنی به آژانس دارویی اتحادیه اروپا ارائه دهند.
منبع:سایت رسمیFDA