چاپ خبر
تعرفه‌های غیرواقعی مانع واگذاری بیمارستان‌های دولتی
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   06 مهر 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d43301

       چندی پیش از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیشنهاد واگذاری بیمارستان‌های دولتی به سازمان تامین اجتماعی مطرح شد. از طرفی مسئولین سازمان تامین اجتماعی ضمن استقبال از این پیشنهاد، توپ را مجددا به زمین وزارت بهداشت انداخته و از مسئولان وزارتخانه خواسته‌اندکه راهکار اجرایی این انتقال و واگذاری را هم اعلام کنند.

       در نشست خبری روز گذشته سخنگوی وزارت بهداشت، ایرج حریرچی گفت: «نقش اصلی وزارت بهداشت، «تولیت» است. البته سیاست‌های کلی نظام سلامت، ارائه خدمات را به 3 نحو دانسته است. ارائه خدمات توسط بخش دولتی، بخش عمومی و بخش خصوصی. درواقع ارائه خدمات توسط بخش دولتی منع نشده است. با این‌وجود ما مایل هستیم که بیمارستان‌هایمان را با کلیه بودجه‌های مستقیم و غیرمستقیم، بودجه‌های مربوط به طرح تحول سلامت و ... به کسانی واگذار کنیم که بتوانند آن را به درستی اداره کنند. بالاخره هر مرجحی، به یک ترجیحی نیاز دارد. ما که نمی‌خواهیم بیمارستان‌ها را در شرایطی واگذار کنیم که پس از آن خدمت کمتری ارائه کنند.»

       قائم‌مقام وزیر بهداشت با تاکید دیگربار بر پیشنهاد قبلی این وزارتخانه اظهار کرد: «ما حاضریم بیمارستان‌های دولتی را به هر کسی یا هر ارگانی از بخش دولتی، عمومی یا خصوصی که می‌تواند با همین تعرفه و به همین میزان به ارائه خدمات در آنها ادامه دهد، واگذار کنیم و همه سوبسید‌ها و بودجه‌های لازم را هم در اختیار آنها قرار می‌دهیم.» وی افزود: «اما واقعیت این است که ما در طرف‌های دیگر تمایلی به انجام این کار ندیده‌ایم.»

       حریرچی خاطرنشان کرد: «در همین لایحه برنامه ششم توسعه ما برای خودمان تکالیفی درنظر گرفته‌ایم که بیمارستان‌ها را از این وضعیت وابستگی مستقیم به وزارت بهداشت رها کنیم و به صورت ارگان‌های مستقلی در ارائه خدمت درآوریم. این مسئله در پیشنهادات دولت وجود دارد و ظاهرا مجلس هم مواردی به آن اضافه کرده است.» وی اضافه کرد: «البته یکی از مشکلاتی که سر راه این واگذاری‌ها قرار دارد و بخش‌های دیگر خیلی فعالانه جلو نمی‌آیند، به این دلیل است که با تعرفه‌های فعلی، هزینه تمام شده این بیمارستان‌ها تامین نمی‌شود. به‌هرحال اگر قرار است کسی یک واحد خدماتی را اداره کند، باید این اطمینان را داشته باشد که اگر خوب کار کند، حداقل دست آخر متضرر نشود. این کاملا بدیهی است. ما در بخش دولتی چون مجبور هستیم، کار را ادامه می‌دهیم ولی اصلی‌ترین دلیل اینکه در ده پانزده سال گذشته تلاش‌های انجام شده عملا به جایی نرسیده، این است که قیمت تمام شده به ارائه‌کنندگان خدمت پرداخت نمی‌شود. امیدواریم راه‌حلی پیدا شود تا این واگذاری‌ها به خوبی انجام شود.»