چاپ خبر
بعد ازدرخشش سیامند رحمان و ساره جوانمردی در روزهفتم بازیهای پارالمپیک ریو
حالا زهرا قهرمان دنیاست
روزنامه سپید   |   اخبار 10   |   27 شهریور 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d42973

       بعد ازمدال طلا و رکورد شکنی سیامند رحمان در روزهفتم بازی‌های پارالمپیک و دومین طلای ساره جوانمردی در تیراندازی حالا همه منتظر یک روز تاریخی دیگر بودند. روزی که قرار بود زهرا نعمتی کمان به دست بگیرد و وارد میدان شود.روزی که قرار بود همه چیز به کام ایران باشد و پرچمدار کاروان ایران و نماینده تیراندازی یکی یکی حریفانش را شکست بدهد و روی سکوی اول بایستد.زهرا نعمتی به قولش وفا کرد و بعد از مدال نقره تیمی یک مدال طلا برای کاروان ایران به دست آورد. نعمتی قهرمان پارالمپیک 2012 لندن که بازی‌های المپیک را نیز تجربه کرده و پرچمدار کاروان ایران در المپیک نیز بوده است, به رقابت پایانی این رشته راه یافت و در مرحله فینال رقابت‌های ریکرو تیراندازی باکمان پارالمپیک 2016 برابر چون یان وو از کشور چین قرار گرفت و با نتیجه 6 بر 4 پیروز شد و هفتمین طلایی کاروان منا لقب گرفت.بانوی کماندار طلایی ایران بعد از قهرمانی در پارالمپیک از انرژی مثبتی گفت که از مردم گرفته و این انرژی را دلیل اصلی کسب مدال طلا در پانزدهمین دوره بازی‌های پارالمپیک برشمرد.نعمتی گفت:«از فکر کردن به مردم انرژی می‌گرفتم و باعث شد کارم راحت‌تر شود. فینال خیلی عالی بود. حسی بود که به من می‌گفت برنده می‌شوم و این به خاطر افرادی بود که اینجا حضور داشتند و پیروزی مرا می‌خواستند.»

       بانوی کماندار ایران که مورد استقبال انبوه خبرنگاران و رسانه‌ها قرار گرفته بود در ادامه گفت:« خیلی خسته‌ام و تمام خستگی این دو، سه ماه را روی دوشم احساس می‌کنم. امیدوارم که موفقیت کاروان پارالمپیک ایران ادامه پیدا کند.بیشتر از کسب مدال طلا برای این خوشحالم که توانستم روی ذهن مردم دنیا تاثیر بگذاریم. اینکه ورزش می‌تواند صلح جهانی به همراه داشته باشد.»او با اشاره به دختر خردسال برزیلی که مادرش نام زهرا را برایش انتخاب کرده، گفت: «می‌دانم که کار مفیدی که قرار بوده را انجام داده‌ام. هدفم این بود که قلب قهرمان مردم دنیا ر ا بیدار کنیم. به همه ثابت کردم خواستن توانستن است. این برای من یک هدیه بزرگ‌تر بود. چیزی که بیشتر به من چسبید این بود که توانستم نتیجه زحماتم را ببینم. فقط هدفم مدال گرفتن نبود. آنچه برای من ارزش داشت این بود که روی قلب بسیاری از مردم تاثیر بگذارم.»نعمتی در پایان گفت:« رقابت سختی بود. خوشبختانه خیلی خوب تمام شد. واقعا برای من شگفت انگیز بود که این همه مورد تشویق واقع شدم. دوستان و مربیان به من کمک کردند تا قهرمان شوم.»

       اما در روز هشتم بازی‌های پاراالمپیک ۲۰۱۶ ریو نمایندگان کاروان منا موفق به کسب دو نشان برنزشد.کائیدی و حردانی برنزی های ایران بودند.در تیر و کمان محدثه کهنسال، در مرحله یک هشتم نهایی رقابت‌های تیراندازی باکمان پارالمپیک 2016 ریو برابر ورزشکاری از کشور اوکراین قرار گرفت و با نتیجه 6 بر صفر شکست خورد و به مرحله یک چهارم نهایی نرسید.تیم بسکتبال با ویلچر در آخرین دیدار خود در بازی‌های پارالمپیک ریو برای کسب مقام نهمی به مصاف ژاپن رفت، اما در پایان با نتیجه 65 بر 52 مغلوب شد و در رتبه دهم این بازی‌ها قرار گرفت.در دوومیدانی ودررقابت‌های پرتاب نیزه کلاس F38 بازی‌های پارالمپیک 2016 ریو جواد حردانی با حریفانی از آمریکا، جمهوری چک (2 ورزشکار)، استرالیا، آفریقای جنوبی، اوکراین، کلمبیا و چین به رقابت پرداخت.حردانی در پرتاب اول خود رکورد 90/44 متر را به ثبت رساند و در پرتاب دوم مرتکب خطا شد. ملی‌پوش پرتاب نیزه کشورمان در تلاش سوم خود رکورد 81/47 متر رکورد 60/46 متر را بر جا گذاشت. او در پرتاب پنجم رکورد 74/43 متر را ثبت کرد و در پرتاب ششم و پایانی خود نیز رکورد 46/48 متر را به ثبت رساند. بدین ترتیب حردانی با رکورد 46/48 متر در رده سوم قرار گرفت و پنجمین مدال برنز ایران را به ارمغان آورد.درمسابقات پرتاب نیز کلاس F34 بازی‌های پارالمپیک ریو در استادیوم المپیک ظهر ریودوژانیرو برگزار شد و محسن کائیدی از ایران با حریفانی از تونس، امارات، قرقیزستان، قطر، چین، کلمبیا (2 ورزشکار) و مراکش به رقابت پرداخت. کائیدی در پرتاب اول خود موفق به ثبت رکورد 42/33 متر شد و در پرتاب‌های دوم و سومش مرتکب خطا شد. ملی‌پوش پرتاب نیزه پارالمپیکی کشورمان در تلاش چهارم خود نیزه را 25/32 متر پرتاب کرد و در پرتاب‌های پنجم و ششم باز هم مرتکب خطا شد. بدین ترتیب کائیدی با رکورد 42/33 متر در رده سوم ایستاد و به مدال برنز بسنده کرد تا ششمین برنز کاروان کشورمان به نام او ثبت شود.

       اما کائیدی با بیان اینکه قصد داشته دو طلا از این رقابت‌ها بگیرد، گفت: «شرایطم خوب بود و آمده بودم تا بهترین نتیجه را بگیرم. من یک سال قبل از شهرستان به تهران آمدم. در این یک سال تنها بودم و تمرینات سختی را پشت سر گذاشتم. واقعاً می‌خواستم در ریو دو مدال طلا بگیرم اما متاسفانه نشد و رکوردهایم حتی پایین تر از رکوردهای تمرینی بود.شرمنده مردم و مسئولان شدم. به عنوان کسی که در پارالمپیک ۲۰۱۲ لندن یک طلا و یک نقره گرفته بود، دوست داشتم در ۲۰۱۶ دو طلا کسب کنم، اما قسمت نبود که به این هدف برسم و کارم با یک برنز به پایان رسید.»

       دارنده مدال برنز پرتاب نیزه پارالمپیک ریو درباره خطاهایی که داوران از او گرفتند، گفت:« پرتاب ششم را بالای ۳۵ متر انداختم، اما داوران خطا گرفتند. جالب اینکه بعد از این اتفاق اعلام کرده‌اند که تصمیم‌شان اشتباه بوده و به همین دلیل اجازه یک پرتاب دیگر به من دادند. سه بار در پارالمپیک شرکت کرده‌ام و این اولین بار است که می‌بینم داور به اشتباهش اعتراف می‌کند.»او درباره تغییر قوانین و تاثیر آن بر روی تصمیمات داوران و حرکات خودش گفت: «من بعد از مسابقات قهرمانی کشور در مسابقه دیگری شرکت نکردم و در واقع بدون رقابت وارد پارالمپیک شدم. وقتی هر سال فقط یک بار مسابقه داشته باشید، باعث می‌شود که از داوری نیز بی خبر باشید. در مسابقات جهانی قطر همین حرکات من خطا نبود، اما در پارالمپیک ریو خطا گرفتند. حضوردرمسابقه منجر به تجربه‌اندوزی می‌شود. واقعاً خجالت می‌کشم که به دهکده ورزشکاران برگردم. قول می‌دهم در مسابقات بعدی جبران کنم و مدال‌های بهتری بگیرم. شاید دلیل دیگری که می‌توانم ذکر کنم، این باشد که استرسم بالا بود و همه انتظار داشتند که به عنوان یک قهرمان بازهم طلا بگیرم.»