چاپ خبر
مصرف آنتی بیوتیک‌ها و خطر مقاومت میکروبی
روزنامه سپید   |   اخبار 4   |   25 شهریور 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d42879

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا ضمن هشدار درخصوص خطر مقاومت میکروبی به ذکر سه نکته طلایی پرداخت و گفت: «اولین نکته مهم آنکه هیچ گاه خودسرانه و بدون تجویز پزشک آنتی بیوتیک مصرف نکنید. ممکن است علایم بیماری ها مشابه باشند اما درمان آن ها متفاوت است و تشخیص این امر بر عهده پزشک است نه شما .»
صفورا محبی افزود: «دومین نکته اساسی آنکه دوره درمان با آنتی بیوتیک را کامل کنید. حتی اگر علائم بیماری شما از بین رفته باشد. درمان غیر مسئولانه و خود سرانه می تواند به جای ریشه کن کردن عفونت باعث پیدایش عفونتی جدی تر و خطرناکتر شود.»
او تصریح کرد: «سومین نکته اینکه اغلب علائم سرماخوردگی و گلودرد ناشی از عفونت های ویروسی است که آنتی بیوتیک در درمان آن بی تاثیر است و معمولا علائم پس از 3 تا5 روز خود به خود بهبود می یابد. بنابراین اگر پزشک تجویز آنتی بیوتیک را برای درمان شما لازم ندانست توصیه او را بپذیرید .اگر علائم شما بعد از یک هفته از بین نرفت مجددا نزد پزشک رفته وبرای حل مشکل با او مشورت کنید.»
محبی افزود: «پس بهتر است تصمیم گیری برای مصرف کردن یا نکردن این داروها را برعهده پزشک معالج خود بگذارید تا از ایجاد خطر ذکر شده در آینده جلوگیری شود.»
او تاکید کرد: «هنگام مراجعه به پزشک باید پزشک را در جریان این مسائل بگذارید:حساسیت دارویی که در گذشته داشتید، رژیم غذایی بخصوصی که دارید، حساسیت به غذاها. بارداری یا شیردهی، داروهایی که مصرف می‌کنید، مکمل های گیاهی که مصرف می‌کنید، سایر بیماری هایی که به آن مبتلا می باشید ازجمله فاویسم یا کم‌خونی داسی شکل.»
ایفدونا