چاپ خبر
نیمی از زنان جهان در خطر هستند
ترجمه: محمد کیوان
روزنامه سپید   |   اخبار 14   |   21 مهر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d4285

سرطان پستان شایع‌ترین نوع سرطان در بین زنان است و هرساله حدود ۷/۱ میلیون زن را در دنیا مبتلا می‌کند. توده پستانی، شایع‌ترین علامت سرطان پستان است و ممکن است دردناک باشد اما در اغلب موارد بدون درد است و توسط خود بیمار به‌طور اتفاقی کشف می‌شود. هرچند، معاینات بالینی و تستهای منظم غربالگری در تشخیص زودهنگام آن بسیار موثر خواهد بود.
در یک مطالعه آماری که روی بیش از چهارهزار نفر از 9 کشور جهان انجام گرفت، دیدگاه مردم به سرطان پستان با تاکید بر میزان آگاهی آن‌ها از توده‌های سخت پستانی و عوامل خطرزای سرطانی سنجیده شد.
در این پژوهش که توسط شرکت میلوارد‌براون از مه تا ژوئن ۲۰۱۵ در استرالیا، برزیل، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، بریتانیا و آمریکا انجام شد، از هر کشور ۵۰۰ فرد بالغ بالای ۱۸سال (شامل ۲۰۰ زن ۷۰-۴۰ ساله) انتخاب شدند و همگی مورد تست کامل غربالگری قرار گرفتند تا از برخورداری‌شان از معیارهای خاص پروژه مذکور اطمینان حاصل شود. سپس از طریق یک نظرسنجی آنلاین در این تحقیق شرکت داده شدند.
مشخص شد که۴۰ درصد از افراد مورد مطالعه دارای بافت متراکم پستانی بودند و نزدیک به سه‌چهارم از آن‌ها نیز عقیده داشتند که سرطان در بیست سال آینده ریشه‌کن خواهد شد.
آمریکایی‌ها بالاترین (۴۸درصد) و ژاپنی‌ها کمترین (یک ‌درصد) میزان آگاهی را از توده متراکم پستانی داشتند. از هر چهار زن، یک نفر هزینه‌های گزاف ماموگرافی را مانع اصلی آگاهی نسبت به بروز سرطان پستان می‌داند. ۲۷درصد عقیده دارند که تجهیزات آزمایش ماموگرافی بسیارگران هستند و ۱۵درصد نیز نگران هستند که نتایج ماموگرافی‌شان مثبت باشد. همچنین تعداد زنان بالای۴۰سال که هرگز ماموگرافی نکرده بودند در اندونزی بیشترین (۶۶درصد) و در آمریکا کمترین (۷ درصد) بود. سازمان ملی سرطان تخمین می‌زند که تعداد موارد ابتلا به سرطان پستان در آمریکا تا سال ۲۰۳۰ به دو برابر میزان کنونی خواهد رسید و در حال حاضر تقریبا نیمی از زنان دنیا مستعد عوامل خطرزای بروز سرطان پستان هستند. منبع: GE Healthcare