چاپ خبر
جزئیات خدمات وزارت بهداشت به زنان آسیب‌پذیر
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   24 شهریور 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d42841

       پروین کازرونی رئیس اداره کنترل ایدز و بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت در خصوص جزئیات ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زنان آسیب‌پذیر گفت: «ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی به این گروه از زنان درمراکزی تحت عنوان مراکز ارتقای سلامت زنان آسیب‌پذیر، از سال ۱۳۸۶ آغاز شد. این خدمات شامل خدمات ارزیابی بیماری‌های آمیزشی و ایدز، خدمات بهداشت باروری، آموزش، مشاوره و توانمندسازی در حیطه‌های حرفه‌آموزی است و به صورت رایگان ارائه می‌شوند.»

       وی افزود: «تلاش می‌کنیم اگر این افراد نیاز به خدمات خاصی مانند دندان‌پزشکی و تغذیه دارند، آنها را به مراکز بهداشتی درمانی مورد نظر ارجاع دهیم. یکی دیگر از خدمات مهم در این راستا پیشگیری از انتقال ابتلا از مادر به کودک است. از طرف دیگر کسانی که برای دریافت خدمت مراجعه می‌کنند، پرونده دارند و هر سه ماه یک‌بار تست اچ‌آی‌وی می‌دهند؛ چراکه جزو گروه‌هایی هستند که بیشتر در معرض ابتلا به HIV قرار دارند و باید زودتر شناسایی شده و تحت مراقبت و درمان قرار گیرند.»

       کازرونی درخصوص سرانه درمان تخصیص داده شده به زنان هدف گفت: «در حال حاضر در ۳۴ مرکز در ۲۲ دانشگاه علوم پزشکی این خدمات ارائه می‌شود که از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی  یا موسسات غیردولتی راه‌اندازی شده‌اند. در مراکز ارتقای سلامت زنان آسیب‌پذیر، رسما سرانه خاصی برای درمان این گروه  هنوز تعریف نشده است و در دانشگاه‌ها از اعتبارات برنامه کنترل ایدز و سایر برنامه‌ها هزینه می‌شود. با توجه به اینکه خدمات این مراکز نقش موثری در تامین سلامت جامعه دارد، در تلاش هستیم راهکارهایی جهت تعریف  خدمات در بسته سلامت در نظر گرفته شود.»

       وی در ادامه صحبت‌هایش با بیان اینکه بسیاری از افرادی که تحت پوشش این مراکز قرار می‌گیرند، بیمه ندارند، بیان کرد: «در تلاشیم از طریق هماهنگی‌های انجام شده توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی، این افراد  بیمه شوند، اما مشکل این است که بعضی از زنان معتاد و کارتن خواب، کارت شناسایی ندارند تا بتوان جهت بیمه اقدام کرد.»

       کازرونی افزود: «مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی مورد نظر برای این گروه سخت است. آنها نگران هستند که در صورت مراجعه،  انگ خورده یا خدمات به آنها ارائه نشود و مشکلی برایشان پیش بیاید؛ به همین علت تلاش می‌شود از طریق افرادی که به این مراکز مراجعه کرده‌ و آموزش و مشاوره دریافت نموده به عنوان افراد همسان، افراد بیشتری را برای مراجعه تشویق کنیم.» به گفته رییس اداره کنترل ایدز و بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت،  این خدمات هم در خود مراکز و هم توسط تیم‌های سیار ارائه می‌شود. این تیم‌ها بیشتر شامل افرادی از گروه هدف هستند و در این خصوص آموزش دیده‌ و توانایی برقراری ارتباط با افراد همسان را دارند.

       کازرونی تعداد افراد مراجعه‌کننده به مراکز ارتقای سلامت زنان آسیب پذیر در یک سال گذشته را  بیش از 9 هزار نفر اعلام کرد و افزایش و تقویت این مراکز و تعریف راهکارهایی برای مراجعه راحت‌تر گروه‌های هدف را ضروری دانست.

       رییس اداره کنترل ایدز و بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت، به پیگیری درمان زنان آسیب‌پذیر نیز اشاره و بیان کرد: «پرسنل این مراکز شامل روانشناس، ماما و مددکار هستند و در صورت نیاز به خدمات پیشرفته‌ و مراقبت، به سایر مراکز درمانی ارجاع داده و درمان آنها را پیگیری می‌کنند.»

       وی همچنین گفت: «تمرکز این مراکز عمدتا در مناطقی که احتمال حضور این زنان بیشتر است از جمله در مناطق حاشیه‌نشین شهرها است. برای پیشگیری از گسترش بیماری ایدز لازم است خدمات این مراکز در بسته خدمات سلامت تعریف شده و این اقدام مهم که در حال انجام است، منجر به گسترش مراکز و دسترسی جمعیت بیشتری از زنان آسیب‌پذیر به این خدمات می‌شود.»