چاپ خبر
با پلاسبو هم می‌شود افسردگی را درمان کرد؟
روزنامه سپید   |   اخبار 13   |   21 مهر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d4284

Medica- News Today: نتایج مطالعه محققان نشان می‌دهد، فعال‌کردن سیستم گیرنده اوپیوئید مو mu به‌وسیله دارونما، به شکل‌گیری پاسخ‌های داده شده به پلاسبو در اختلال افسردگی اساسی دخیل بوده و در پشت بسیاری از واکنش بیمار به درمان قرار دارند.
میزان پاسخ به پلاسبو در افسردگی به حدود 50 درصد می‌رسد که تقریبا نزدیک به میزان پاسخی است که با داروهای ضدافسردگی دیده می‌شود. بنابراین، درک دلیل پاسخ به پلاسبو اهمیت زیادی دارد، زیرا آنها نسبت مهمی را در پاسخ واقعی به درمان ضدافسردگی تشکیل می‌دهند. در این تحقیق، محققان نشان داده‌اند که سیستم اوپیوئید mu با شکل‌گیری پاسخ به پلاسبو مرتبط است و این تاثیر در نواحی‌ای از مغز رخ می‌دهند که در تنظیم احساسات و بیولوژی افسردگی درگیر هستند. نتایج این تحقیق در نشریه JAMA Psychiatry به چاپ رسیده است.
در این بررسی، 35 بیمار مبتلا به اختلال افسردگی اساسی که تحت درمان قرار نداشتند، وارد مطالعه شدند. بیماران به‌طور تصادفی و به مدت دو هفته، پلاسبو دریافت کردند. سپس، به مدت 10 هفته، فاز درمان فعال را پشت سر گذاشتند.
در طول فاز اول، بیماران به‌طور تصادفی، یک هفته درمان پلاسبو خوراکی فعال (اما به بیماران گفته شد داروی مذکور، یک داروی ضدافسردگی با شروع اثر سریع است) یا پلاسبو واقعی (به بیماران گفته شد داروی مذکور یک کنترل غیرفعال است) گرفتند. در طول فاز پلاسبو، پس از هر هفته، از بیماران اسکن PET به عمل آمد. به منظور القای فعالیت سیستم اوپیوئیدی درون‌زا و تعیین اثرات حاد پلاسبو، به دنبال هفته اول درمان با پلاسبو خوراکی فعال که شامل تزریق داخل وریدی پلاسبو فعال نیز می‌شد، انجام PET انجام شد.
پس از اتمام فازهای متقاطع پلاسبو، بیماران در یک دوره 10 هفته‌ای با سیتالوپرام تحت درمان قرار گرفتند که با دوز 20 میلی‌گرم در روزآغاز شده و در اغلب بیماران به دوز 40 میلی‌گرم در روز رسید.
نتایج نهایی حاکی از آن بود که پلاسبوی خوراکی باعث بهبود افسردگی شده و این مسئله در مقیاس‌های اندازه‌گیری نیز مشهود بودند. زنان نیز در مقابل مردان، با کاهش بیشتری در علائم افسردگی روبرو شدند.