چاپ خبر
ارتباط سرماخوردگی یا آنفولانزا با بروز سکته قلبی در کودکان
ترجمه: سحر مرعشی
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   21 مهر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d4277

Medica- News Today: پژوهشی که به تازگی در نشریه Neurology به چاپ رسیده، نشان می‌دهد عفونت‌های خفیف مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی و سکته را در کودکان به طور موقت بالا ببرد. گرچه دکتر فولرتون، محقق اول پژوهش از دانشگاه کالیفرنیا، خاطرنشان کرد که این افزایش خطر جزئی بوده و واکسینوسیون‌های روتین می‌تواند تا حدودی در برابر آن مصونیت ایجاد کنند.
ریسک‌فاکتورهای معمول برای سکته در کودکان شامل مشکلات قلبی مادرزادی، مشکلات عروقی، اختلالات ایمنی یا ترومای سر یا گردن است.اما در آگوست سال 2014 بود که محققان برای اولین‌بار اشاره کردند سرماخوردگی و عفونت‌های خفیف هم می‌توانند در کوتاه‌مدت به عنوان ریسک‌فاکتور سکته در کودکان به‌شمار آیند.
تاثیرات عروقی عفونت در سکته کودکان
بر پایه این مطالعه، پژوهشی تازه صورت گرفت که جمعیت بزرگتری را تحت پوشش قرار داد. این مطالعه همچنین شامل کودکانی بود که سکته قلبی در آنها توسط تصویربرداری مغز تایید شده بود.
این پژوهش 709 کودک زیر 18 سال را که بخشی از تحقیق «تاثیرات عروقی عفونت در سکته کودکان» بودند، مورد مطالعه قرار داد. از این میان، 355 نفر دچار سکته قلبی شده بودند که توسط تصویربرداری MRI تایید شد. با استفاده از تحلیل جداول درمانی موجود و مصاحبه با والدین، سابقه مواجهه با عفونت و وضعیت واکسیناسیون کودکان مورد بررسی قرار گرفت. این گروه متوجه شدند که 18‌درصد از کودکان با تجربه سکته قلبی، یک هفته قبل از سکته به عفونت مبتلا بوده‌اند، در حالی که تنها 3 درصد از بقیه کودکان یک هفته قبل از مصاحبه به عفونت دچار شده بودند. شایع‌ترین این عفونت‌ها شامل عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا بود.
در مقایسه با کودکان سالم، کسانی که دچار سکته قلبی شده بودند، شش برابر بیشتر احتمال ابتلا به عفونت را در هفته‌های قبل داشته‌اند.
ریسک بیماری قلبی و سکته در کودکانی که 1 تا 6 ماه قبل به عفونت مبتلا شده بودند، افزایش نمی‌یابد، این امر نشان می‌دهد که عفونت‌های خفیف ریسک سکته را فقط در مدت کوتاهی بالا می‌برد.
کنترل عفونت‌های خفیف، راهکاری برای پیشگیری از سکته در کودکان
این گروه همچنین نشان می‌دهد، کودکانی که واکسینه نشده‌اند یا فقط تعدادی از واکسن‌ها را دریافت کرده‌اند، در مقایسه با کسانی که بیشتر یا تمام واکسن‌هایشان را به موقع دریافت کرده‌اند، تقربا 7 برابر بیشتر در معرض خطر سکته قلبی هستند: «اگر به این تحقیقات توجه لازم داده شود، کنترل عفونت‌های خفیف مانند سرماخوردگی یا آنفلوآنزا از طریق اقدامات ساده‌ای نظیر شستن دست‌ها و یا واکسیناسیون می‌تواند راهکاری برای پیشگیری از سکته در کودکان باشد.»
درحالی‌که تایید این مطالعه به پژوهش‌های بیشتری نیاز دارد، دکتر بیلر از دانشگاه شیکاگو در این خصوص می‌گوید: «لازم است تا والدین بدانند گرچه خطر افزایش یافته است، خطر کلی سکته قلبی در کودکان بسیار بسیار کم است. ممکن است تغییراتی مانند التهاب و دهیدراسیون که در نتیجه عفونت در بدن کودک ایجاد می‌شود، خطر این بیماری را در کودکانی که از قبل در معرض خطر بوده‌اند، افزایش دهد. والدین نباید گمان کنند که هرگونه سرماخوردگی یا آنفولانزا به سکته قلبی منجر می‌شود.»