چاپ خبر
فقط نیم‌درصد زنان انگلیسی فرزندشان را پس از یکسالگی شیر می‌دهند
روزنامه سپید   |   اخبار 14   |   23 شهریور 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d42742

       سپید: یک موسسه دانشگاهی بهداشت عمومی در بریتانیا اعلام کرد که تنها ۵/۰ درصد از زنان بریتانیایی یک سال بعد از تولد فرزندشان به شیردهی ادامه می‌دهند، چراکه اعتقاد دارند باید هرچه زودتر به سبک زندگی قبل از حاملگی باز گردند.

       امی براون، استاد دانشگاه سوانسیا می‌گوید: «شیردهی می‌تواند زنانی که از طرف جامعه برای برگشتن به سبک زندگی دوران قبل از حاملگی تحت فشار هستند را به شدت متاثر کند.» در مطالعه‌ای که در ماه ژانویه در نشریه لنست منتشر شد از هر ۲۰۰ زن بریتانیایی تنها یک نفر بعد از یک‌سالگی نوزادان آن‌ها را با شیر مادر تغذیه می‌کنند. این میزان در آلمان ۲۳ درصد و در آمریکا ۲۷ درصد است. دکتر براون می‌گوید: «آیا نرخ پایین شیردهی به دلیل مشکلات فیزیکی مادران است؟ خیر! تنها ۲ درصد از مادران بریتانیایی به دلیل نقص فیزیکی یا مصرف دارو قادر به شیردهی نیستند. درواقع این شرایط فرهنگی اجتماع است که چنین مشکلاتی را به وجود آورده است. مادران جوان امروزی بعد از زایمان به جای صرف وقت برای شیردهی به نوزادان خود می‌خواهند به سرعت به سبک زندگی قبلی خود بازگردند. آن‌ها علی‌رغم افزایش خطر ابتلای نوزاد به التهابات معده و روده و بیماری‌های تنفسی تنها به استفاده از شیر خشک اکتفا می‌کنند. شرکت‌های تولیدکننده شیر خشک نیز با استفاده از راهکارهای هوشمندانه مادران را به استفاده از شیر خشک در هفته اول زایمان تشویق می‌کنند. باوجوداینکه بیش از ۹۰ درصد از مادران در بریتانیا علاقه‌مند به شیردهی به نوزادان خود هستند، بیش از نیمی از نوزادان در هفته اول تولد شیرخشک دریافت می‌کنند. ما تا زمانی که نگرش خود را تغییر ندهیم و از مادران جوان حمایت نکنیم شاهد افزایش نرخ تغذیه نوزادان با شیر مادر نخواهیم بود.»

        دکتر براون خواهان تغییر در نگرش و رفتار مردم نسبت به شیردهی درملاعام است. او همچنین افزود: «تغذیه با شیر مادر باید به‌عنوان یک رفتار متعارف در جامعه رواج پیدا کند. بااین‌حال در این کشور این مسئله باعث بالا گرفتن بحث‌های زیادی در مطبوعات و دنیای مجازی می‌شود. ما با وجود ترویج شعار «شیر مادر بهترین است» اما متاسفانه به آن عمل نمی‌کنیم. بیشتر مردم عقیده دارند که شیر دادن در انظار عمومی کاری نامناسب است.» «افزایش نرخ تغذیه با شیر مادر می‌تواند از مرگ بیش از ۸۰۰ هزار نوزاد در سال جلوگیری کند. اگر ما بتوانیم نرخ تغذیه با شیر مادر را تنها به دوسوم میزان کنونی افزایش دهیم، حذف ویزیت‌های نوزادان بیماری که به علت سوءتغذیه با شیر خشک به بیمارستان مراجعه می‌کنند منجر به صرفه‌جویی سالانه ۴۰ میلیون پوند در بودجه سیستم بهداشت ملی بریتانیا خواهد شد.»

       کشورهایی که دارای بالاترین نرخ تغذیه با شیر مادر بعد از یک‌سالگی نوزاد هستند عبارت‌اند از: سنگال (۴/۹۹درصد)، گامبیا (۷۴/۹۸درصد)، مالاوی (۳/۹۸درصد)، گینه بیسائو (۸/۹۷درصد)، اتیوپی (۳/۹۷درصد). کشورهایی که پایین‌ترین نرخ تغذیه با شیر مادر بعد از یک‌سالگی نوزاد را دارند عبارت‌اند از: بریتانیا (۵/۰ درصد)، عربستان سعودی (۲درصد)، دانمارک (۳درصد)، یونان (۶درصد)، کانادا و فرانسه (۹درصد).
منبع: Telegraph
ترجمه: محمد کیوان