روزنامه سپید | اخبار 4 | 18 شهریور 1395 | لینک خبر:
sepidonline.ir/d42606
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: «80 درصد مدیریت تغذیه کشور مربوط به نهادهایی به جز وزارت بهداشت است.»
کوروش جعفریان، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیاطمینانی از سلامت غذاهای در دسترس مردم را یکی از مشکلات اصلی این حوزه عنوان کرد و گفت: «اولین گام برای اصلاح وضعیت تغذیه در کشور اطمینانبخشی به جامعه درباره سالم بودن غذای مصرفی است، که در وهله اول این وظیفه وزارت بهداشت است.»
وی با اشاره به ضعف همکاریهای بینبخشی در کشور برای اصلاح وضعیت تغذیهای، بیان کرد: «میتوان گفت 80 درصد مدیریت تغذیه کشور به نهادها و ارگانهایی به جز وزارت بهداشت برمیگردد و گرچه 20 درصد باقیمانده قسمت کلیدی این مدیریت محسوب میشود، بهبود سلامت تغذیه جز با همکاری ارگانهای دیگر امکانپذیر نخواهد بود.»
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه نقطه شروع اصلاح سلامت غذایی مزارع بوده و پس از آن باید مراحل انتقال، فرآوری، نگهداری، توزیع و مصرف بهینه نیز به بهترین نحو صورت پذیرد، تصریح کرد: «هریک از قسمتهای فرآیند غذایی به نهادها و سازمانهای مختلفی برمیگردد که متاسفانه در کشور ما اکثر نهادها وظیفه اصلی خود را در قبال این مهم به درستی انجام نمیدهند.»
وی تامین سلامت غذایی و کمک به سلامت جامعه را مهمترین هدف متخصصین تغذیه خواند و افزود: «در جامعه امروز این هدف در بین بسیاری از همکاران حلقه گم شده این حوزه بوده و حتی برخی افراد در این رشته به دنبال سود بیشتر خود هستند که این وضعیت موجب انحراف در اهداف اصلی تغذیه و رسالت اصلی متخصصین تغذیه شده است.»
جعفریان بیان کرد: «ضعف در تربیت و پرورش دانشجوهایی دلسوز و تلاشگر در جهت سلامت مردم شاید یکی از ضعفهای آموزشی است که موجب شده برخی افراد این حوزه بیش از مردم به فکر جیب خودشان باشند.»
وی ضمن تاکید بر تفکیک موضوع آموزش و اجازه برای شروع کار به عنوان 2 موضوع متفاوت، ادامه داد: «با توجه به هزینههای بالای دانشجوهای دوره دکتری از 40 میلیون تا 300میلیون، باید براساس نیازسنجی و آمایش درست وضعیت تغذیه کشور و توزیع جغرافیایی سرزمینی، نیروی انسانی پرورش داد و از صرف بدون هدف و بیبرنامه درآمدهای کشور و همچنین از اتلاف نیروی انسانی جلوگیری کرد.»
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درخصوص اشتغال سریع فارغالتحصیلان در سیستم بهداشت، اذعان داشت: «این سیاست 100 درصد اشتباه که متاسفانه متوجه قصور وزارت بهداشت میشود، باید اصلاح شده و برای اجازه کار به دانشجوی فارغالتحصیل، صلاحیت وی ارزیابی شود.»
وی در انتها اختلافهای جزیی و کوچک بین همکاران را مانع بزرگی برای اصلاح وضعیت و پیشرفت حوزه تغذیه برشمرد و یادآور شد: «امیدواریم با همگرایی اساتید این حوزه و تشکیل میزگردهایی برای حل چالشها علاوه بر برقراری تعامل موثر با سیاستگذاران حوزه بهداشت، قطعنامه عملیاتی مناسبی نیز در پایان این کنگره منتشر شود.»
باشگاه خبرنگاران جوان