چاپ خبر
ناسـزا شنیدیم و تمسخر شدیم تا به اینجا رسیدیم
روزنامه سپید   |   اخبار 16   |   16 شهریور 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d42502

       سپید: کیوریتور نمایشگاه هنر محیطی ایران در مجارستان گفت: «ما به‌عنوان هنرمندان محیطی قرار نیست دنیا را تغییر دهیم یا این‌که در توان‌مان باشد زاینده‌رود یا دریاچه ارومیه را نجات دهیم، اما این‌طور نیست که چون دولت حمایت نمی‌کند پس ما هم کاری نکنیم.» محمود مکتبی که این روزها آثار بیش از ۳۵ هنرمند محیطی ایران به انتخاب او در موزه کنشتاله مجارستان به‌نمایش درآمده است، اظهار کرد: «نمایشگاه مجارستان آخرین نمایشگاه از سلسله نمایشگاه‌هایی است که پیشینه‌ای از هنر محیطی ایران در چند سال گذشته را ارائه می‌دهد. پس از این، بخش بعدی نمایش هنرمحیطی ایران ارائه خواهد شد. دهه ۸۰ زمان شکل‌گیری این هنر بود، وقتی یک هنر شکل می‌گیرد طبیعی است که کارهای کپی هم در آن باشد. با این حال، در فضای بین‌المللی هزینه هنگفتی می‌شود و مطمئنا به کسی اجازه نمی‌دهند که ایده و کارهای کپی وجود داشته باشد.»

       این هنرمند با بیان این‌که این همه سال دغدغه‌های زیست‌محیطی با هنرمندان بود اما هیچ کار تاثیرگذاری در این زمینه انجام نشد، گفت: «کارها از لحاظ تجسمی خوب بودند، ولی مثلا این سوال پیش می‌آید که چه کاری برای زاینده‌رود انجام شد که تاثیر داشته باشد؟ ایران در این زمینه حد واسطی بین آمریکا و اروپاست. در آمریکا دغدغه‌های زیست‌محیطی با قدرت بیشتری پیگیری می‌شوند و به اجرا و تاثیرگذاری می‌رسند. در کشورهایی مانند کره جنوبی دغدغه خاصی برای محیط زیست وجود ندارد.» این هنرمند بیان کرد: «شهردار بوداپست یکی از کسانی بود که آن نمایشگاه را دید و گفت، اگر امکان داشته باشد نمایشگاه مشابهی در بوداپست برگزار شود. هنرمندان خیلی بزرگی از دنیا در این نمایشگاه حاضر بودند و باورشان نمی‌شد که این هنر با این حجم از گستردگی در ایران پیگیری می‌شود و این همه هنرمند زن در آن کار می‌کنند. مهم‌تر از همه، کیفیت کارها بود که خیلی به چشم‌شان می‌آمد. بیش از ۳۵ هنرمند از ایران در نمایشگاه مجارستان حضور دارند. این نمایشگاه اتفاقاتی از ۱۰ سال اخیر هنرهای تجسمی را به نمایش می‌گذارد.»

       این هنرمند محیطی در بخش دیگری از سخنانش به حضورش در پروژه‌ی هنر کوچ‌رو آفریقا اشاره کرد و گفت: «این پروژه از ۱۷ شهریور تا ۱۶مهرماه با حضور 8 هنرمند بین‌المللی از کشورهایی مانند کره‌جنوبی، آلمان سوئد، ایران و فرانسه برگزار می‌شود.» مکتبی همچنین به حضور هنرمندان محیطی در آذرماه امسال در ایران اشاره و اضافه کرد: «برنامه‌ای که در ایران داریم، با ۹هنرمند بین‌المللی و ۱۲هنرمند داخلی اجرا می‌شود که با هم به نقاط مختلف ایران سفر می‌کنند. برنامه اولیه این است که در کاشان، اصفهان و تهران میزبان هنرمندان باشیم. فلسفه کلی کوچ‌رو بودن به این صورت است که هنرمندان به دل طبیعت می‌روند و بدون این‌که چیزی به آن اضافه یا از آن کم کنند یا طبیعت را تخریب کنند، براساس مکان و فضا و متریال‌هایی که وجود دارد، کار می‌کنند.»
سروش هنر پیشه