چاپ خبر
ساخت نمونه اولیه نانوابزار تشخیص سرطان
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   26 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d4140

پژوهشگران مرکز ملی فناوری ‌نانو (NANOTECH) موفق به طراحی نمونه اولیه از یک دستگاه کولپوسکوپ دیجیتال شدند که از آن می‌توان برای تشخیص سرطان لوله فالوپ تخمدان استفاده کرد. این ابزار که به INSpectDX شهرت دارد، به صورت سیار بوده و می‌توان به سرعت از آن برای شناسایی، تصویربرداری و ثبت نتایج حاصل از آزمایش‌های تشخیص سرطان استفاده کرد. کیتبونگ تانتیسانتیسوم از محققان بخش نانوسیستم مجتمع در مرکز NANOTEC می‌گوید: «بیمارستان‌ها و کلینیک‌های موجود در نواحی روستایی معمولا فاقد ابزار و ادوات مناسب برای تشخیص زودهنگام سرطان تخمدان هستند. این ابزار جدید می‌تواند به صورت سیار برای شناسایی سرطان استفاده شود. این دستگاه به پزشکان اجازه می‌دهد تا داده‌های بدست آمده را از فرآیند تشخیص بیماری را از طریق سیستم مخابراتی بی‌سیم به مراکز درمانی شهری منتقل کنند. با این کار نتایج به سرعت ارزیابی شده و روش درمانی مناسب سریع برای بیمار تجویز می‌شود.» این نانوابزار اخیرا در نمایشگاه
Thai Medi Fair رونمایی شده تا سرمایه‌گذاران علاقه‌مند با این فناوری آشنا شوند. همچنین این دستگاه به دانشکده پزشکی سیریراج در دانشگاه ماهیدول معرفی شده تا آزمون‌های بیشتری روی آن انجام شود. این پروژه همکاری مشترکی میان محققان دانشگاه ماهیدول و NANOTEC بوده است.
منبع: Nano

گسترش موارد استفاده از داروی هاروونی
سازمان غذا و داروی آمریکا موارد تجویز داروی ضدویروسی ترکیبی لدیپاسویر/سوفوسبوویر ledipasvir/sofosbuvir را که با نام تجاری هاروونی Harvoni برای درمان بیماران مبتلا به ویروس هپاتیت C مزمن با ژنوتایپ 4، 5 و 6، همچنین بیمارانی که با HIV هم آلوده هستند، به فروش می‌رسد، گسترده‌تر کرده است.
این سازمان همچنین رژیم دارویی 12 هفته‌ای هاروونی را همراه با ریباویرین، به عنوان جایگزین درمان 24 هفته‌ای با هاروونی برای درمان بیماران ژنوتایپ 1 که درمان شده و مبتلا به سیروز هستند، تائید کرده است. هاروونی نخستین‌بار تائیدیه سازمان غذا و داروی خود را برای درمان عفونت HCV ژنوتایپ 1 در اکتبر 2014 دریافت کرده است.
تائید کاربرد تکمیلی داروی جدید برای ژنوتایپ‌های 4، 5 و 6 HCV بوسیله داده‌های دو کارآزمایی، یعنی مطالعه‌های 1119 و ELECTRON-2، حمایت شده‌اند.
مطالعه 1119، هاروونی را به مدت 12 هفته در بیماران مبتلا به ژنوتایپ 4 یا 5 HCV که قبلا درمان تجربی یا درمان ساده دریافت کرده بودند، با یا بدون سیروز، ارزیابی کرده است. نتایج نشان می‌دهند که 93 درصد بیماران با ژنوتایپ 4 و 5 به پاسخ ویرولوژیک پایدار در 12 هفته دست یافته‌اند. از سوی دیگر، مطالعه ELECTRON-2 به بررسی هاروونی به مدت 12 هفته در بیماران مبتلا به ژنوتایپ 6 HCV با یا بدون سیروز، که درمان ساده گرفته یا قبلا درمان‌ شده‌اند، پرداخته است. نتایج نهایی حاکی از آن بودند که 96 درصد بیماران به پاسخ ویرولوژیک پایدار در 12 هفته دست یافتند.
این سازمان، هاروونی را برای بیماران مبتلا به عفونت همزمان HCV/HIV-1 نیز تائید کرده است. داده‌های فاز 3 مطالعه ION-4، که هاروونی را به مدت 12 هفته برای درمان ژنوتایپ 1 یا 4 عفونت مزمن HCV، در بیمارانی که همزمان مبتلا به HIV هم هستند، بررسی کرده، از این تائید حمایت می‌کنند. در این مطالعه 96 درصد بیماران به پاسخ ویرولوژیک پایدار در 12 هفته رسیدند.
بیماران مبتلا به عفونت همزمان HCV/HIV که نزدیک به 30 درصد جمعیت کل مبتلایان را به HIV در آمریکا تشکیل می‌دهد، در مقایسه با عفونت HCV به تنهایی، بیشتر در معرض خطر سیروز و عواقب بعدی آن، مانند بیماری کبدی مرحله آخر و هپاتوسلولار کارسینوما، قرار دارند.
فاز 2 مطالعه SIRIUS از تائید هاروونی همراه با ریباویرین به مدت 12 هفته در درمان بیماران مبتلا به ژنوتایپ 1 هپاتیتC که سیروز هم دارند، حمایت کرده است. در این مطالعه، اثربخشی هاروونی همراه با ریباویرین به مدت 12 هفته (گروه اول)، یا هاروونی بدون ریباویرین به مدت 24 هفته (گروه دوم)، در بیماران مبتلا به ژنوتایپ 1 هپاتیت C که سیروز جبران شده داشته و درمان قبلی در آنها با شکست همراه بوده، ارزیابی شد. پاسخ ویرولوژیک پایدار در 12 هفته، در 96 درصد بیماران گروه اول و تا 97 درصد بیماران گروه دوم به دست آمد.
منبع: Medscape