چاپ خبر
رابطـه رژیم غذایی پرچرب و خطـر بروز سرطـان پستـان
روزنامه سپید   |   اخبار 15   |   26 مرداد 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d40965

سپید: به گفته پژوهشگران، زنان چاق و دارای اضافه وزن که از رژیم غذایی غربی پیروی می‌کنند، دارای بافت متراکم‌تر سینه بوده و احتمال ابتلا به سرطان پستان در آنها بیشتر است. یافته‌های محققان اسپانیایی نشان می‌دهد زنانی که از رژیم غذایی پرچرب و حاوی قند استفاده می‌کنند در مقایسه با زنان پیروی کننده از رژیم غذایی مدیترانه‌ای، ۴۱ درصد بیشتر دارای سینه‌های با بافت متراکم‌تر هستند.
دکتر مارینا پولان، عضو گروه تحقیق در‌این‌باره می‌گوید: «به طور کلی حفظ وزن مناسب در طول عمر از طریق کنترل مصرف کالری و کاهش مصرف غذاهای پرانرژی مهم است.» به گفته وی، رژیم غذایی به سبک غرب شامل محصولات لبنی پرچرب (شیر کامل، پنیر پرچرب، و بستنی)، گوشت‌های فرآوری شده (کالباس، سوئیس، ژامبون) و غلات تصفیه شده و بدون سبوس (نان سفید، پاستا و برنج سفید) است. همچنین سایر نمونه‌ها حاوی شیرینی‌ها و نوشیدنی‌های شیرین، فست فودها (پیتزا و چیپس) و سس‌ها (مایونز و کچاپ) است.
پولان در ادامه عنوان می‌کند: «زنانی که از چنین رژیم غذایی پیروی می‌کنند ۴۶ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان قرار دارند.» خصوصیت رژیم غذایی مدیترانه‌ای عبارت است از مصرف زیاد ماهی، سبزیجات، بنشن، سیب زمینی آبپز شده، میوه، زیتون و روغن گیاهی و مصرف کم آبمیوه‌ها. به گفته وی، زنانی که بیشترین تبعیت را از این الگوی غذایی دارند، ۴۴ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند.
در این مطالعه، محققان داده‌های بیش از ۳۵۰۰ زن را که جزء برنامه غربالگری سرطان سینه بین اکتبر ۲۰۰۷ تا جولای ۲۰۰۸ بودند جمع آوری کردند. یافته‌های این مطالعه نشان داد رژیم غذایی غربی موجب افزایش تراکم بافت سینه می‌شود که از عوامل تاثیرگذار بر ابتلا به سرطان سینه است.
منبع: HealthDay