روزنامه سپید | اخبار 4 | 26 مرداد 1395 | لینک خبر:
sepidonline.ir/d40928
معاون پژوهشی مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران از ابداع شیوه جدید شناسایی منشا حرام گوشتها در ژلاتین ها خبر داد و گفت: «با این روش علاوه بر تشخیص نوع جانور، اینکه منشا ژلاتین از پوست هست یا استخوان را نیز توانستیم تشخیص دهیم .»
عبدالعظیم بهفر افزود: «این شیوه جدید شناسایی منشاء ژلاتین برای تشخیص جانوران حرام گوشت با توجه به زیرساخت های علمی، ابداع شده است.»
معاون پژوهشی مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: «از طریق بررسی بقایای دی ان ای (DNA) -نوعی اسید نوکلئیک برای ذخیره سازی طولانی مدت اطلاعات ژنتیکی- حتی از مقادیر اندک آلودگی مطلع شدهایم و اکنون نیز قادر به شناسایی آلودگی منشاء خوکی ژلاتینها هستیم.»
بهفر افزود: «سال گذشته به 30 فرآورده - که عمدتا از نوع ژلاتین بودند- اجازه ورود به کشور ندادیم. با وجود این به این روشهای شناسایی دقیق نیز بسنده نکردهایم و روشهای جدید را مورد استفاده قرار دادهایم.»
وی تاکید کرد: «با استفاده از روشهای کروماتوگرافی ( شیوه جداسازی مواد تجزیه ای)، اسپکتروسکوپی ( مطالعه ماده و خواص آنها با بررسی نور، صوت و ذرات) و روش ریاضی و آماری مدل کمومتریک ، علاوه بر تشخیص منشاء ژلاتین - جدا از اینکه چه نوع جانوری است- اینکه منشاء از پوست هست یا استخوان را نیز توانستیم تشخیص دهیم .»
ایرنا