چاپ خبر
کیانوش رستمی همه چیز را با هم به دست آورد
هم رکورد و هم طلسم مدال نگرفتن را شکست
روزنامه سپید   |   اخبار 10   |   24 مرداد 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d40782

       سپید: کیانوش رستمی فقط مدال نگرفت، فقط قهرمان نشد بلکه رکورد 16 ساله دیماس را هم شکست، دیماسی که به اسطوره وزنه‌برداری یونانی‌ها معروف بود.

       رستمی وزنه‌بردار دسته 85 کیلوگرم جمعه شب اولین مدال کاروان ایران را گرفت، مدالی که طلا بود. او با ثبت رکورد 396 کیلوگرم در مجموع دو حرکت قهرمان شد. رستمی در یک ضرب 179 کیلوگرم و در دوضرب 217 کیلوگرم را ثبت کرد و رکورد‌دار دوضرب و مجموع المپیک شد. رکورد قبلی المپیک متعلق به پیروس دیماس از یونان بود که در المپیک 2000 سیدنی به ثبت رسانده بود. رکورد این وزنه‌بردار در همین مسابقات سه بار شکسته شد که پس از وزنه‌برداران چینی و رومانی، رستمی رکوردش را به نام ثبت کرد. رکورد مجموع المپیک نیز 394 کیلوگرم بود که آندری ریباکو از بلاروس آن را در سال 2008ثبت کرده بود و رستمی آن را دو کیلوگرم ارتقا داد.

       رستمی این مدال را به شهدای مدافع حرم تقدیم کرد. او بعد از قهرمانی در جمع خبرنگاران گفت: «من خیلی سختی کشیدم و خدا را شکر که توانستم مدال المپیک بگیرم. من در بدترین شرایط و تنها تمرین کردم. خیلی سختی کشیدم. خدا را شکر مدال طلا گرفتم و نگذاشتم خون شهیدان پایمال شود. ایرانی‌ها باید همیشه نشان دهند که می‌توانند موفق شوند. مدالم را به شهدای مدافع حرم تقدیم می‌کنم و خوشحالم که توانستم به تنهایی و با مربیگری خودم رکورد دنیا و المپیک را تغییر دهم و به مدال طلا برسم.» کیانوش رستمی در ماه‌ها و حتی سال‌های گذشته بدون مربی تمرین کرده بود. او در المپیک موقع وزنه زدن هم بدون مربی بود. به نظر می‌رسید علی مرادی، رئیس فدراسیون به او روحیه می‌داد و وزنه‌هایش را با کمک خود رستمی تعیین می‌کرد اما خود او می‌گوید: « من به خوبی تمرین کرده بودم و آرامش داشتم. من خودم کار خودم را مدیریت کردم. هیچ‌کس من را کوچ نکرد. با برنامه خودم تمرین کردم با همین برنامه‌های خودم بود که توانستم رکورد جهان و المپیک را جابه‌جا کنم.»

       نداشتن مربی شاید دلیلی شده بود تا در رقابت با وزنه‌بردار چینی همه نگران وضعیت رستمی شوند به خصوص این که در بازی‌های آسیایی رقابت این دو به شکست رستمی منجر شده بود. اما این بار این رستمی بود که با زدن وزنه بیشتر همه را غافلگیر کرد: «همه فکر می‌کردند مثل بازی‌های آسیایی من طلا را از دست می‌دهم. در بازی‌های آسیایی من نمی‌دانستم که این وزنه‌بردار چینی در لیست مانده،‌ اگر می‌دانستم مسلما در اینچئون هم وزنه را بالای سر می‌بردم. من به راحتی نمی‌گذارم که مدال را از دست بدهم.»

        او درباره لحظه‌هایی که با وزنه‌بردار چینی رقابت می‌کرد، می‌گوید: «به هیچ‌چیزی فکر نمی‌کردم. وقتی که وزنه‌بردار چینی برای زدن وزنه 217 کیلوگرم روی تخته آمد، با خودم گفتم که خدا کند این وزنه را بزند. اگر دروغ بگویم، خدا کورم کند! زیرا اگر 217 کیلوگرم را نمی‌زد، این مدال به دل من نمی‌نشست. همه وزنه‌برداران زحمت می‌کشند و تنها کیانوش رستمی نیست که برای گرفتن مدال زحمت کشیده باشد اما خدا را شکر ما ایرانی‌ها به چیزی که لایقش بودیم رسیدیم. هرگز به این فکر نمی‌کردم که قهرمانی‌ام قطعی است. در مسابقه شرایط خیلی تغییر می‌کند. وزنه‌ها بالا و پایین می‌رود. وضعیت بدن ورزشکاران عوض می‌شود. من بار اول نتوانستم وزنه 215 کیلوگرمی را بزنم این در حالی بود که توانایی بدنی را داشتم و فقط ذهنم آماده نبود. ذهنم را درست کردم و وزنه را زدم. با توجه به شرایطی که پیش آمد فرصت بیشتری نداشتم وگرنه به رکورد دو ضرب جهان حمله می‌کردم.»

       رستمی برنامه‌هایی را که برای آماده شدن خودش داشته، تایید می‌کند: «من برنامه تمرینی‌ام را به خوبی جلو بردم و توانستم به وزنه‌های خوبی برسم و دو ماه قبل از المپیک رکورد جهان را شکستم. الان هم توانستم دوباره رکوردشکنی داشته باشم.»

نتایج دسته 85 کیلوگرم:
1-کیانوش رستمی از ایران با رکورد 179 یک ضرب، 217 دوضرب و مجموع 396 کیلوگرم (مدال طلا)
2-تیان تائو از چین با رکورد 178 یک ضرب، 217 دوضرب و مجموع 395 کیلوگرم (مدال نقره)
3-گابریال سینکرایا از رومانی با رکورد 173 یک ضرب، 217 دوضرب و مجموع 390کیلوگرم (مدال برنز)