چاپ خبر
نخستین تکنولوژی درمان پرفشاری خون
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   23 مرداد 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d40667

       بیمارستان‌های دانشگاهی مرکز Case Medica- در کلیولند، اوهایو، نخستین مکان در دنیا است که تکنولوژی جدیدی را برای بیماران مبتلا به هیپرتانسیون به کار گرفته است. در این پروژه تحقیقاتی که به‌وسیله دکتر ساویل پاریخ رهبری می‌شود، محققان نخستین روش را روی یک فرد در کارآزمایی بین‌المللی RADIANCE-HTN آزمایش کردند که در آن، اثر سیستم قطع عصب کلیوی ReCor Paradise در کاهش فشار خون در بیماران مبتلا به هیپرتانسیون بررسی می‌شود.

این درمان با حداقل تهاجم به‌وسیله کمپانی
       ReCor Medical, Inc. معرفی شده تا به درمان عصب‌های بیش‌فعال که کلیه را تحت تاثیر قرار می‌دهند، بپردازد. کارآزمایی RADIANCE-HTN از انرژی اولتراسوند با شدت بالا (امواج گرمایی) استفاده می‌کند و هدف آن، کاهش بیش‌فعالی این نورون‌ها است. به این ترتیب، فشار خون کاهش می‌یابد.

       پاریخ می‌گوید: «این یک منطق قوی علمی برای این مطالعه است که قطع عصب کلیوی را به عنوان درمان برای هیپرتانسیون ارزیابی می‌کند. اگر نتایج این مطالعه نشان دهد که روش مذکور به بیماران مبتلا به پرفشاری خون که قادر نیستند فشار خون خود را کنترل ‌کنند و در معرض خطر بالای حمله قلبی، استروک و نارسایی کلیوی قرار دارند، کمک می‌کند، ممکن است یک مطالعه تغییر دهنده در روند درمان هیپرتانسیون محسوب شود.»

       این تکنولوژی که برپایه کاتتر است، امواج اولتراسوند را به صورت جانبی به هدف مورد نظر که اعصاب هستند، می‌رساند. در مطالعات پیشین نشان داده شده که ایجاد اختلال در اعصاب کلیوی می‌تواند از میزان پرفشاری خون بکاهد یا از پیدایش آن پیشگیری کرده یا آن را به تاخیر اندازد.

کارآزمایی RADIANCE-HTN، مطالعه‌ای
       دو سو کور، تصادفی‌سازی شده و با کنترل درمان ساختگی است که به ارزیابی اثرات کاهندگی فشار خون سیستم Paradise در دو مطالعه کوهورت می‌پردازد: افرادی که در حال حاضر با وجود دریافت 3 دارو یا بیشتر هنوز فشار خون کنترل نشده دارند (هیپرتانسیون مقاوم) و افرادی که دو یا کمتر داروی فشار خون برای مدیریت فشار خون مصرف می‌کنند. نیمی از این افراد درمان اولتراسوند دریافت کرده و نیمی دیگر، درمان ساختگی.

       در این کارآزمایی بزرگسالان 18 تا 75 سال مبتلا به هیپرتانسیون وارد شده‌اند که با دارو پرفشاری خونشان کنترل شده یا نشده است. بیمارستان‌های دانشگاهی مرکز Case Medical، حدود 40 مرکز تحقیقاتی در سراسر ایالات متحده، انگلستان، فرانسه، آلمان و هلند است.

       هیپرتانسیون یک مشکل اساسی سلامت در جوامع مختلف است که به مشکلات عدیده‌ و مرگ در اثر علل قلبی‌عروقی در دنیا منجر می‌شود. سازمان جهانی بهداشت تخمین می‌زند بیش از یک میلیارد نفر در دنیا مبتلا به این مشکل باشند. علی‌رغم تغییرات سبک زندگی و استفاده از داروهای ضدفشار خون، در حدود 50 درصد بیماران به فشار خون هدف نمی‌رسند. هیپرتانسیون کنترل نشده با عواقب شدیدی، از جمله حمله قلبی، استروک و نارسایی قلبی، مرتبط است.
منبع: Medscape