چاپ خبر
با هر پیوند کلیه، 30هزار پوند صرفه‌جویی می‌کنیم
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   18 مرداد 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d40305

       سپید: نشست نوزدهمین کنگره انجمن اورولوژی ایران که روز گذشته با حضور روسا و هیئت مدیره انجمن برگزار شد، به مسائل مربوط بیماری‌های شایع کلیوی و مجاری ادرار در ایران و اعلام اخبار در رابطه با کنگره پیش رو پرداخت.

       عباس بصیری، رئیس این انجمن در مورد اطلاعات برگزاری این کنگره گفت: «این کنگره دوم تا پنجم شهریور ماه همراه با دهمین کنگره پرستاری اورولوژی در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار خواهد شد. کنگره امسال بیش از گردهمایی‌های گذشته جنبه بین‌المللی دارد و تلاش می‌کنیم جهت انجام مبادلات علمی با سایر کشورها اقدامات لازم را انجام دهیم. مهمانانی از کشورهای ترکیه، امارات، روسیه، ترکمنستان و عراق نیز در کنگره حضور خواهند داشت و ما هم ارتباطات خود را با انجمن‌های علمی اروپا و آمریکا افزایش داده‌ایم.»

       رئیس انجمن اورولوژی ایران ادامه داد: «اورولوژی اطفال و زنان، پیوند کلیه، عفونت‌ها و تومورهای دستگاه ادراری از جمله محورهای کنگره امسال بوده و سرطان‌ها را هم از محورهای اصلی این کنگره قرار داده‌ایم. در کل کشورهای غربی، سرطان پروستات رتبه یک سرطان‌های دستگاه ادراری را به خود اختصاص داده ولی در ایران سرطان پروستات بعد از سرطان مثانه قرار دارد. علت این است که در کشورهای دیگر سرطان پروستات بیشتر شناسایی می‌شود. ولی در ایران بسیاری از مردان پروستات دارند. همراه با آن زندگی می‌کنند و گاه تا سالها هم متوجه آن نمی‌شوند. سرطان مثانه در آقایان 2/5 تا 3 برابر زنان بوده ولی این آمار در میان زنانی که استعمال سیگار دارند تقریباً برابر آمار مردان است بنابراین این موضوع نشان می‌دهد سیگار و مشتقات آن مانند توتون و تنباکو از عوامل مداخله‌گر اصلی در بروز سرطان است. از سال 1382 تا 1387 رشد سرطان‌های دستگاه ادراری در کشور 15 تا

       20 درصد بوده که یکی از عوامل آن تشخیص بیشتر و دیگری مواجهه مردم با دخانیات و آلودگی‌هایی همچون کار در کارخانه‌های رنگ‌رزی، لاستیک‌سازی و شیمیایی است.»

       وی در مورد سرطان مثانه گفت: «این نوع سرطان تقریباً پر سر و صدا و نشانه‌دار است و برخلاف سرطان پروستات با مشاهده خون در ادرار، سوزش، درد و تکرر ادرار همراه است بنابراین بیماران در صورت مواجهه با این مشکلات هرچه سریعتر باید به پزشک مربوطه مراجعه کنند: همچنین با انجام یک آزمایش ادرار و سونوگرافی می‌توان به نشانه‌های ابتلا به سرطان مثانه پی برد بنابراین افراد جهت پیشگیری از این مشکل باید دقت‌های لازم را به عمل آورند و توصیه‌های پزشکی را مد نظر داشته باشند.»

       غلامرضا پورمند، نایب رئیس انجمن اورلوژی ایران نیز در این نشست در مورد پیوند کلیه در کشو توضیح داد: «پیوند کلیه نسبت به گذشته بسیار موفقیت‌آمیزتر شده است. در اوایل انقلاب برای یک مورد پیوند کلیه در خارج از ایران ۳۰ هزار پوند هزینه می‌کردیم که البته همین کار هم دشواری‌ها و مشکلات خودش را داشت، زیرا این پیوند در لندن انجام می‌شد و بیمار و اهداکننده باید به این کشور سفر می‌کردند اما به مرور زمان درمان تمام این بیماری‌ها در کشور ممکن شد و اکنون ما هیچ بیمار پیوندی را به خارج از کشور نمی‌فرستیم. همچنین پیش از این ما اغلب از اهداکنندگان زنده کلیه می‌گرفتیم، ولی اکنون از دو هزار و 500 جراحی پیوند کلیه در سال گذشته بیش از 50 درصد آن مربوط به مبتلایان مرگ مغزی بوده است. پیوند کلیه از هر فرد مرگ مغزی سبب نجات دو نیازمند اهداء شده از دستگاه دیالیز و آزاد شدن این دستگاه برای دو بیمار نیازمند دیگر می‌شود. 20 درصد افرادی که پیوند می‌شوند، ممکن است که کلیه پیوندی پس زده شود اما داروهای جدیدی که به بازار آمده است که تا حدود زیادی جلوی پس زدن کلیه را می‌گیرد.»
پری‌ناز قاسمی