چاپ خبر
جوابیه انجمن رادیولوژی به گزارش سپید
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   16 مرداد 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d40148

       سپید:آئین‌نامه جدید وزارت بهداشت برای مجوز دادن به متخصصان زنان برای سونوگرافی بیماران خود با مخالفت شدید رادیولوژیست‌ها روبرو شده است. رئیس انجمن آنها می‌گوید:« متخصصان زنان برای انجام سونوگرافی داپلر در تشخیص آنومالی جنین توسط پزشک زنان از 250 تا 800 هزار تومان از بیمار خود هزینه دریافت می‌کنند در حالی‌که یک رادیولوژیست آن را در ازای 40 تا 120 هزار تومان انجام می‌دهد.» از سوی دیگر مدت آموزشی سونوگرافی برای متخصصان زنان سه‌ماه است و رادیولوژیست‌ها معتقدند این در مقابل دوره آموزشی 4‌ساله آنها عدد کمی به‌حساب می‌آید. آنها معایب دیگری به ابلاغیه وزارت بهداشت می‌گیرند که با این‌حال از سوی متخصصان زن بی‌جواب نمی‌ماند.

       حالا بعد از همه این کشمکش‌ها به‌دنبال مصاحبه‌ای که هفتم مرداد در روزنامه سپید با رئیس انجمن زنان و زایمان چاپ شد، انجمن رادیولوژی جوابیه صادر کرد. در این جوابیه به اظهارات اعظم موسوی در 4 بند پاسخ داده‌شده‌است که در ادامه می‌آید:
        «1- صحبت‌های ریاست انجمن زنان سرکار خانم دکتر اعظم السادات موسوی مصداق کامل دخالت ایشان در امورات مربوط به رشته رادیولوژی است. سونوگرافی از دیسیپلین‌های پایه‌ای رشته رادیولوژی است و متولی علمی مشخصی به نام هیئت بورد رادیولوژی و انجمن علمی رادیولوژی دارد و صحبت کردن در رسانه‌های عمومی با رعایت حدود بین رشته‌ای و احترام به حریم رشته‌های تخصصی حداقل انتظاری است که از ریاست انجمن زنان داریم.

       2- استفاده از سونوگرافی به عنوان ابزار تشخیص توسط متخصصان زنان با رعایت قوانینی به شرط گذراندن دوره‌های علمی بالینی مربوطه و عدم دریافت وجه و عدم ارائه گزارش و تنها برای بیماران خودشان بلامانع است و متخصصان زنان نمی‌توانند به صورت حرفه‌ای مراجعه‌کنندگان را سونوگرافی کنند و از آنان پولی دریافت کنند به عبارتی با توجه به قوانین و نظرات مدیر کل نظارت بر درمان وزارت بهداشت، متخصصان زنان صلاحیت حرفه‌ای برای انجام سونوگرافی را ندارند.

       3- ریاست محترم انجمن زنان مکرراً در رسانه‌های عمومی برخلاف قوانین و مقررات برای انجام سونوگرافی توسط متخصصان زنان تعرفه تعیین می‌کنند این در حالیست که طبق نظر معاونت حقوقی وزارت بهداشت متخصصان زنان حق گرفتن وجهی برای استفاده از ابزار کمک تشخیصی سونوگرافی از بیماران ندارند و به جز تعرفه قانونی ویزیت نباید پولی از بیمار اخذ نمایند (دادنامه شماره 895 دیوان عدالت اداری بهمن 92)

       4- با توجه به جایگاه علمی و صنفی سرکار خانم دکتر موسوی از ایشان درخواست داریم با تسلط بر قوانین و آیین‌نامه باعث سردرگمی بیماران نشوند و اجازه ندهند با دستاویز قرار دادن اظهاراتشان در رسانه‌های عمومی حق بیماران با اخذ وجه غیرقانونی مورد تعدی قرار گیرد.

       انجمن علمی رادیولوژی ایران به نمایندگی از جامعه رادیولوژیست‌ها صیانت از حقوق بیماران و جلوگیری از آسیب دیدن بیماران را در محدوده تخصص رادیولوژی و سونوگرافی وظیفه علمی اخلاقی و انسانی خود می‌داند و از ریاست محترم انجمن زنان انتظار داریم به بحث‌هایی که باعث تحمیل هزینه‌های غیرقانونی به مادران باردار و بیماران می‌شود دامن نزنند و وارد بحث‌های تداخلات بین‌رشته‌ای نشوند که تبعات آن اثرات مخرب زیادی بر خدمات‌رسانی به مردم شریف ایران و اقتصاد سلامت دارد.»