چاپ خبر
رابطه کمبود خواب با بهبود نیافتن از بیماری سرطان پستان
روزنامه سپید   |   اخبار 14   |   12 مرداد 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d39928

       سپید: نتایج تحقیقات حاکی از آن است که زنانی که به میزان کمتری از خواب در شبانه‌روز برخوردارند یا قبل از تشخیص سرطان پستان دوره زمانی کوتاه‌تری برای خواب دارند و مدام خروپف می‌کنند، کمتر به بهبودی دست می‌یابند و احتمال عود سرطان پستان در آنها بیشتر است. این نتیجه تحقیقی است که در ژورنال کلینیک خواب آمریکا منتشر شده است.

       سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در میان زنان آمریکایی است که بعد از سرطان پوست بیشترین آمار سرطان در آمریکا را به خود اختصاص می‌دهد. از هر ۸ زن یک نفر در آمریکا به این سرطان مبتلا می‌شود. هر چند میزان مرگ‌ومیر ناشی از سرطان پستان از سال ۱۹۸۹ کاهش پیدا کرده است، سرطان پستان دومین عامل مرگ‌ومیر در میان جامعه زنان آمریکا به شمار می‌آید.

       برطبق نتایج انجمن سرطان آمریکا در حدود ۲۴۶۶۶۰ از انواع جدید سرطان پستان در آمریکا در این سال کشف شده است که بیشتر از ۴۰۰۰۰ نفر از زنان مبتلا در اثر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند.

       خانم اماندا پیپز، استادیار اپیدمیولوژی در دانشگاه واشنگتن می‌گوید که مطالعات پیشین ارتباطی را بین کاهش میزان خواب افراد یا کم‌خوابی با افزایش ریسک سرطان پستان نشان می‌دهد. البته ارتباط دقیق بین خواب و غلبه بر سرطان هنوز به خوبی مشخص نشده و این فرآیند هنوز در دست بررسی است.

       در پژوهش دیگری با موضوع ریسک بیشتر مرگ‌ومیر ناشی از سرطان پستان در زنان با خروپف و کمبود خواب، محققان تصمیم گرفتند تا در واقع میزان نجات زنان مبتلا به سرطان پستان را که از خواب کافی برخوردارند، برآورد کنند.

       گروه تحقیقاتی مطالعاتی ۲۱۲۳۰ زن را که مبتلا به سرطان را بعد از منو فاز بودند، مورد تحقیق قرار دادند. تمام زنان مبتلا به سرطان پستان اولیه بودند که تومور به جاهای دیگر نشر پیدا نکرده بود و متاستازی اتفاق نیفتاده بود. متاستاز حالتی است که سرطان به بقیه اعضا و قسمت‌های بدن گسترش پیدا کرده و پخش می‌شود. در شروع این تحقیق اطلاعات مربوط به خواب همگی زنان شامل کمبود خواب، طول مدت خواب و خروپف کردن و غیره گرفته شد.

       گروه تحقیقاتی نتایج این پژوهش را با عود سرطان و غلبه بر این بیماری در این زنان مورد بررسی قرار داد. در واقع آنها در پی بررسی این نتیجه بودند که آیا نجات از این بیماری ارتباطی با عوامل خواب دارد یا نه؟

       احتمال عود سرطان پستان و بهبود بیماری در زنان مبتلا به سرطان پستان که در طول شب بیش از پنج بار خروپف داشتند و کمتر از ۶ ساعت در شب می‌خوابیدند در مقایسه با زنانی که مبتلا به سرطان پستان بودند و به ندرت خروپف می‌کردند یا خوابی محدود بین ۷ تا ۸ ساعت داشتند و افرادی که از خواب کافی در طول شبانه‌روز برخوردار بودند، به نصف کاهش پیدا کرده بود.

       این رویداد حتی بعد از بررسی عوامل دیگری که ممکن بود بر این بیماری تاثیرگذار باشد از قبیل وضعیت تاهل، میزان درآمد و همچنین سیگار کشیدن وضعیت فعالیت‌های بدنی ثابت ماند.

       نتایج این پژوهش بیانگر این بود که کمبود خواب منجر به تقویت و رشد تومور و کاهش نجات جان این بیماران و تاثیر منفی روی مسیرهای التهابی بدن می‌شود. خروپف نکردن می‌تواند عامل مهمی در میزان نجات از سرطان محسوب شود. یکی از محققان می‌گوید که گروه تحقیقاتی آنها از وجود ارتباط بین خروپف و کم‌خوابی با بهبود سرطان پستان دچار شگفتی شدند.

       با توجه به دانش و اطلاعات قبلی ما ارتباط بین کمبود خواب و بد خوابی و خروپف و سرطان پستان در زنان وجود نداشت ولی نتایج تحقیقات ۲۰۱۶ نشان‌دهنده این است که عدم خروپف کردن می‌تواند عامل مهمی در نجات از بیماری سرطان پستان محسوب شود.

       محققان بر این باورند که تحقیقات آن‌ها می‌تواند اهمیت خواب کافی را مخصوصا برای زنان مبتلا به سرطان پستان مشخص سازد. برخلاف بسیاری از عواملی که منجر به سرطان پستان در زنان می‌گردد خواب کافی جزو عواملی به شمار می‌آید که کنترل آن به دست خود فرد است.

       نتایج به دست آمده دلیل موجهی برای اهمیت خواب کافی در افراد است. به طور کلی خروپف و بد خوابی تاثیر منفی روی مسیرهای التهابی در بدن گذاشته و منجر به عود سرطان پستان می‌شود. بر طبق نتایج و پژوهش‌های آکادمی آمریکایی خواب، نوجوانان به خوابی در حدود ۷ تا ۸ ساعت در شبانه‌روز نیازمندند تا از عوارضی که کمبود خواب می‌تواند بر افزایش ریسک سلامتی آنها بگذارد در امان باشند.

       دکتر ناتانیل واتسن رئیس آکادمی خواب آمریکا می‌گوید به طور کلی خواب کافی می‌تواند بر افزایش سلامت و ایمنی هر فردی تاثیری زیاد بگذارد و تمامی افراد باید به اهمیت یک خواب خوب در حدود ۷ تا ۸ ساعت در شبانه‌روز واقف باشند.
منبع:MNT
ترجمه: بهناز حکیمانه