چاپ خبر
تحریـک‌های الکتـرونیکـی که حـافظـه را تقویـت می‌کننـد
روزنامه سپید   |   اخبار 15   |   11 مرداد 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d39845

       سپید: محققان برای اولین بار با استفاده از تحریک الکتریکی مغز در خواب توانستند بخشی از فعالیت مغزی را درون خواب هدف قرار داده و حافظه افراد سالم را تقویت کنند.

       هنگام خواب، مغز در حال ذخیره‌سازی و استحکام بخشیدن به تمام آموخته‌های روزانه است، چیزهایی که فردا یا پس فردا به آن احتیاج خواهید داشت. بسیاری از مردم، به‌خصوص آن‌هایی که با شرایط عصبی روبه رو هستند، اختلال حافظه می‌تواند عارضه‌ای ناتوان‌کننده باشد که می‌تواند زندگی روزمره آن‌ها را عمیقا تحت تاثیر خود قرار دهد.

       مطالعات محققان دانشگاه کارولینای شمالی حاکی از آن است که با تحریک نوع خاصی از فعالیت مغز توسط جریان متناوب ترانس کرانیال (tACS) می توان حافظه را تقویت کرد. سال‌ها است که محققان نوسانات و تناوب امواج مغزی را در خواب توسط الکتروانسفالوگرام (EEG)ثبت می‌کنند.

       این امواج مخروط‌های خواب نامیده می‌شوند و مطالعات جدید حاکی از آن است که در ذخیره‌سازی آموخته‌ها و خاطرات و حافظه بلند مدت نقش حیاتی دارند. در این مطالعه، مخروط‌های خواب داوطلبان هنگام خواب توسط الکترودهایی که به پوست سرشان نصب شده بود، تحریک شد و صبح در یک آزمون حافظه شرکت کردند.

       نتایج نشان می‌دهد تحریک فعالیت این بخش از مغز در افزایش حافظه موثر است و داوطلبان نمرات بهتری در آزمون کسب می کنند.محققان از این دستاورد علمی بسیار شگفت‌زده هستند و معتقدند این روش غیر تهاجمی راهکار مناسبی برای درمان اوتیسم، آلزایمر، اسکیزوفرنی، اختلال افسردگی و سایر نقصان‌های شناختی است.نتایج این تحقیقات در نشریه CurrenBiology منتشر شده است.
منبع: Science Daily