چاپ خبر
مصرف گوشت قرمز، عامل ایجاد اختلالات کلیوی
روزنامه سپید   |   اخبار 11   |   31 تیر 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d39258

        پژوهش‌های جدیدی که توسط محققان دانشگاه کلمبیا انجام شده، نشان می‌دهد داشتن رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها و سبزیجات تازه برای حفظ سلامت کلیه‌ها بسیار مفید است. بر اساس این مطالعات و مقایسه بین رژیم‌های مختلف غذایی، این پژوهشگران، رژیم غذایی مدیترانه‌ای را بهترین رژیم غذایی برای حفظ سلامت کلیه‌ها دانستند.

        براساس گزارش‌های منتشر شده از نتایج این مطالعات، کسانی که از برنامه غذایی مبتنی بر سبزیجات تازه، میوه‌ها، ماهی، گیاهان خام و چربی‌های اشباع نشده پیروی کرده و مواد غذایی مانند گوشت قرمز، کنسروها و مواد پروتئینی فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس در برنامه غذایی‌شان کمتر استفاده می‌شود، پنجاه درصد کمتر از سایر افرادی که از این رژیم غذایی پیروی نمی‌کنند در خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن کلیوی هستند. از سوی دیگر استفاده از رژیم غذایی مناسبی که شرح داده شد، سبب می‌شود احتمال ابتلا به اختلالات کلیوی در افرادی که از این رژیم غذایی استفاده می کنند 42 درصد کمتر از سایر افراد باشد.

        یکی از متخصصان کلیه و مجاری ادرار که در این پروژه تحقیقاتی شرکت کرده بود، در این زمینه اعلام کرد: «هیچ برنامه جادویی برای حفظ کلیه وجود ندارد و این موضوع بستگی مستقیم به نوع تغذیه و الگوی غذایی دارد که شما پیروی می‌کنید. این مهم است که دقیقا بدانید چه نوع مواد غذایی را آماده کرده و به سفره می‌آورید. البته این تنها بخشی از کار است و شما برای داشتن سلامت بدنی بهتر و مراقبت از کلیه‌هایتان باید توجه داشته باشید که چه غذایی را در بیرون از خانه مصرف می‌کنید. در این میان یک موضوع و نکته بسیار مهم و کلیدی نیز وجود دارد که عدم مصرف شکر و شیرینی‌جات به جز در موارد استثنائی است. این موضوعات می‌توانند شما را در حفظ سلامت کلیه‌هایتان یاری کرده و از ابتلا به بیماری‌های کلیوی جلوگیری کنند.»
منبع: SP